Tiistain pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 23.4.2019

Alustavien tietojen mukaan ainakin kaksi Espanjan kansalaista on kuollut Sri Lankan räjähdyksissä.

Gironan alueella on pidätetty 38-vuotias poliisi, jota epäillään puolisonsa hengen riistämisestä. Tänä vuonna 16 naista on kuollut parisuhdeväkivallan seurauksena.

Viikonloppuna Espanjan teillä kuoli 24 henkilöä.

Kommentti: Tieliikenneviranomaisten ”turvallinen pääsiäisliikenne” -projekti tuskin jää historiaan erityisenä menetyksenä tai liikenneturvaa merkittävästi parantaneena tapahtumana.

- Mainos -

Eilen pidettiin ensimmäinen suuri vaalidebatti, joka ei tuonut mitään äärimmäisen dramaattista uutta tietoa kansalle. Tosin television ääreen kokoontui noin 9 miljoonaa kansalaista. Ainoa ilman pukua debattiin saapunut edustaja oli Pablo Iglesias.

Kommentti: Luultavasti kaikki puoluejohtajat katsovat voittaneensa, mutta todellisena mittarina voidaan pitää galluppeja ja niissä mahdollisesti ilmeneviä muutoksia.

Andalusian alueella mahdollinen Brexit ja sen vaikeasti ennustettavat seuraukset ihmetyttävät jo ennakkoon monia, kansalaisuuteen katsomatta. Residenssillisiä brittejä on tällä hetkellä provinssin alueella yli 47.000, joiden kohtalo tulevaisuudessa on vielä epäselvä.

Málagan alueelle on luvattu epävakaista säätä seuraavan kolmen päivän ajaksi.

Madridin korkein oikeus on todennut Espanjan asevoimien vaatimuksen 160 senttimetrin vähimmäispituudesta syrjiväksi ja jatkossa myös hieman lyhyemmät henkilöt voivat hakea Espanjan armeijan palvelukseen.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

- Mainos -

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...