Keskiviikon pikauutiset

Uutiskatsaus Espanja 24.4.2019

Eilen käytiin toinen suuri vaalidebatti, jossa ei tullut esiin mitään järisyttävän dramaattista. Useimmille katsojille suurin yllätys oli se, että Pablo Iglesias oli vaihtanut eiliseksi uuden paidan

Kommentti: Vaaleissa vaikuttaa käyvän niin, että blokkiutuvat suhteellisen selvästi vasemmistoon ja oikeistoon ja äänestäjät äänestävät puolueen ideologian sijasta joko oikeistolaista tai vasemmistolaista politiikkaa. Joka tapauksessa käynee niin, että voimasuhteet poliittisten puolueiden välillä tulevat muuttumaan viime vaaleihin verrattuna.

Raivostunut sonni on hyökännyt kolmen poliisiauton (Guardia civil) kimppuun maanantaina Madridin alueella. Tällä hetkellä ei ole tiedossa tullaanko sonnin ”päätä vaatimaan vadille”.

Aiheesta löytyy mielenkiintoineen video linkin takaa: https://www.laprovincia.es/multimedia/videos/sucesos/2019-04-24-172708-toro-ataca-tres-coches-guardia-civil.html

- Mainos -

Julen-pojan kuolemaan liittyvä oikeudenkäynti saa laajasti palstatilaa ja huomiota Espanjan medioissa. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että ainakin toista vanhemmista oli varoitettu alueella olevista tyhjistä kaivoista. Asiaan liittyy edelleen useita keskeneräisiä seikkoja ja asiakokonaisuuksia, joten on luultavaa, että sitä puidaan vielä seuraavat vuodet Espanjan eri oikeusasteissa ja medioissa.

Kommentti: On hyvä että kaikki lapsiin liittyvät tapaturmat ja kuolemat tutkitaan kunnolla ja mahdolliset syylliset saavat rangaistuksensa jos aihetta on. Olisi kuitenkin varsin suotavaa, että sama määrä energiaa, jota käytetään syyllisten hakemiseen, käytettäisiin myös lasten turvallisuuden ja turvallisen elinympäristön edistämiseen. Toistaiseksi näin ei ole käynyt.

Espanjan vaihtotase oli vuoden kahden ensimmäinen kuukauden aikana voimakkaasti alijäämäinen. Tuonti Espanjaan oli noin 53 ja vienti Espanjasta noin 46 miljardia euroa. Näin ollen vaihtotase on tällä hetkellä pakkasella noin 7 miljardia euroa ja luku kasvanee entisestään kuluvan vuoden aikana.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...