Matin ja Akun monitasoinen matka

Matti Kuosmanen lähti Aku koiransa kanssa matkaan keskiviikkoaamuna. Sähkömopoautolla tehtävän matkan lähtöseremonioihin oli saapunut runsaslukuinen yleisö saattamaan sankarit tien päälle.

Matkalaisille annettiin mukaan myös hengenravintoa, kun Aurinkorannikon seurakunnan johtava pappi Jarmo Karjalainen siunasi kaksikon matkaan. Siunauspuheessaan Karjalainen otti esiin matkan kolme ulottuvuutta. Ensimmäinen taso on liikkua eteenpäin, toinen on tehdä matka itsensä sisällä ja kolmas taso on se, kun vastaanottajat odottavat matkalaisia kotiin.

Aurinkorannikon seurakunnan pappi Jarmo Karjalainen siunasi parivaljakon matkaan.

-Tuo Karjalaisen mainitsema kakkostaso oli aika viisaasti ajateltu. Vaikka nyt on takana vajaat kaksi matkapäivää, olen tuota ajatusta mielessäni pyörittänyt. Tällaisessa reissussa on aikaa ajatella, silloin matka itseen ja omiin ajatuksiin tulee luonnostaan, Kuosmanen kertoo tien päältä torstaina iltapäivällä.

Matkanteko on melko hidasta. Parin tunnin ajamisen jälkeen on pysähdyttävä vähintään yhtä pitkäksi aikaa lataamaan akkuja.

- Mainos -

-Kun joulukuussa sain vision tästä reissusta, en oikein tajunnut mihin olen ryhtymässä. Kun tänään pysähdyimme Akun kanssa kolmen tunnin latauspaussille, lekottelimme nurmikolla, söimme hyvin ja nautimme elämästä, aloin ymmärtää, että tässä on enemmän järkeä kuin olin ajatellutkaan. Uskon, että tästä tulee meille molemmille upea matka ja kokemus.

Matti Kuosmasen ja Akun lähtöseremonioissa oli mukana runsaasti yleisöä ja tietysti perheen kotiin jäävä emäntä Marja-Liisa Kuosmanen.

Kuosmanen kertoo, että hänet ja Aku on otettu hyvin vastaan kaikkialla. Huoltoasemilta on mieluusti annettu virtaa akkuun, ja muutenkin ihmiset ovat olleet ystävällisiä.

-Aina kun pysähdymme, paikalle tulee runsaasti ihmisiä ottamaa valokuvia. Monet myös näyttävät meille kuvia omista koiristaan. Tällä tapaa uusiin ihmisiin tutustuminen on helppoa ja mukavaa.

Nämä kaverit tuntevat toisensa hyvin kuukauden kuluttua. 24h joka päivä yhdessä opettaa varmasti kaiken toisen luonteenlaadusta.

Kuvat: Santtu Hyytinen

 

https://fuengirola.fi/2022/02/04/matti-lyo-jonneille-luun-kurkkuun/

 

 

- Mainos -

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...