Lukuaika: Marion Rung piti ylipuhua levyttämään Eviva Espanja -hittinsä  – paljastaa syyn

Marion Rung piti ylipuhua levyttämään Eviva Espanja -hittinsä  – paljastaa syyn

Fuengirolassa juhlakonsertin lokakuussa pitävä iskelmätähti Marion Rung ei osaa espanjaa, vaikka onkin levyttänyt lukuisia espanjalaissävytteisiä hittejä.

On hittejä, jotka kaikki suomalaiset osaavat ulkoa tai ainakin taitavat tapailla kertosäettä. Kuten vaikkapa Marion Rungin, 77, klassikkohitti Eviva Espanja, jonka sanat sopivat mainiosti Aurinkorannikon suomalaisten elämään.

”Talven tullen mielen valtaa jälleen kaipuu, kuin muuttolinnut mä tahdon lämpimään. Siellä hennot palmut välimereen taipu, ja kirkas taivas vain hohtaa yllä pään.

Kun sinne kerran täältä matkustaa, ei kotimaassa enää rauhaa saa. Kuin varkain sydämeni vei, Eviva Espanja…”

Eviviva Espanja on kappale, joka takuuvarmasti saa yleisön puhkeamaan lauluun myös Marionin ainutkertaisessa juhlakonsertissa Fuengirolassa Espanjan Aurinkorannikolla 21. lokakuuta.

- Mainos -

– On hienoa, että minulla on lauluja, joita kaikki osaavat ja tahtovat laulaa yhdessä, Marion sanoo.

– Mutta paljastettakoon, että  aluksi olin Eviva Espanjaa vastaan. Kun levy-yhtiöni sitä minulle 1970-luvulla esitti, pidin laulua hivenen naiivina ja lapsellisena.

Lue myös: Marion Rungin Fuengirolan juhlakonsertin liput nyt myynnissä!

Legendaarinen Eviva Espanja -hittisinkku 1973.

”Iso hittihän siitä tuli”

Eviva Espanja on alunperin hollantilainen hitti, johon Vexi Salmi teki suomenkieliset sanat. Marion levytti sen vuonna 1973.

– Onneksi saivat minut ylipuhuttua studioon, sillä iso hittihän siitä tuli myös Suomessa. Ja onhan se hieno kappale! Olin vain silloin siinä ajatuksessa, että halusin levyttää sellaisiakin kappaleita, joissa on enemmän syvällistä sanomaa. Myöhemmin urallani olen niitä saanut sitten tehdä, Marion toteaa.

– Toki olen ymmärtänyt aina, että tärkeintä on, että kuulijat tykkäävät ja kansa viihtyy. Minähän olen artisti ja yleisön palvelija.

Laulun nimessä on muuten kielivirhe: eviva ei espanjaksi tarkoita yhtään mitään. Espanjaksi ”eläköön” on viva. Luonnollisesti espanjalaiset itse huomasivat asian välittömästi, ja laulun nimi on espanjaksi joko Y viva España(”Siis eläköön, Espanja!) tai Que viva España (Oi, eläköön, Espanja!).

Lue myös: Esiintymistä rakastava Marion Rung, 77, tykkää Espanjasta mutta kaihtaa kuumuutta ja Kanariaa

- Mainos -

Muistelee lämmöllä aikaa ennen koneita

Marion naurahtaa, että Espanjalla tuntuu olevan hänen urallaan erityistä merkitystä. Hän on levyttänyt useita espanjalaissävytteisiä hittejä, kuten Sen̂orita por favor, Pepe ja El Bimbo.

– Tuo on hauska yhteensattuma. Etenkin, kun en osaa puhua espanjaa oikeastaan lainkaan, tähti hymyilee.

Marion Rungin ura on huikean pitkä. Hän on nähnyt ja kokenut aitiopaikalta musiikkimaailman muutoksen.

– On ihan normaalia, että kehitys tuo muutoksia. Ihan niin kuin me ihmisetkin vanhenemme ja ehkä matkan varrella myös kehitymme, opimme itsestämme ja toisistamme jotain uutta, Marion muotoilee.

– Musiikkibisnes on koneistunut ja kaupallistunut. Eikä siinä mitään. Lämmöllä kyllä muistelen aikaa, kun viulu oli viulu ja basso oli basso. Levytykset laulettiin aidosti ja soittimet olivat luonnollisia.

 

- Mainos -

Sekä Marion että yleisö nauttineet juhlakonserteista

Fuengirolan-juhlakonserttiaan 50 vuotta Tom Tomista Marion odottaa innolla. Intiimissä ja tunnelmallisessa konsertissa iskelmälegenda käy läpi elämäänsä musiikin ja muistojen kautta.

Fuengirolan feria-alueella, Palacoa de la Pazissa lauantaina 21.10. pidettävässä konsertissa Marionia säestää monilahjakas muusikko Mirka Dojan.

– Olen nauttinut suunnattomasti tästä juhlakiertueesta. Olen myös saanut paljon positiivista palautetta ja iloinnut siitä, että yleisö on tykännyt.

Marion sanoo ymmärtäneensä, että lipunmyynti Fuengirolan-juhlakonserttiin on käynyt vilkkaasti, joten hän kannustaa kaikkia ostamaan lipun ajoissa, jotta halukkaat mahtuvat Palacio de la Paziin sisälle.

Marion Rungin 50 vuotta Tom Tomista -juhlakonsertti lauantaina 21.10. klo 16 Fuengirolan Palacio de La Paz (Rauhanpalatsi). Lippuja alk. 44€ lippu.fi sekä tapahtumaravintola Kukosta.

Tarjolla myös vip-lippuja, jotka sisältävät herkullisen buffet-illallisen sekä sisäänpääsyn samana iltana la 21.10. klo 21 alkavaan K40 Megadiscoon feat. Party Fellows (osta discoliput erikseen tästä).

Artikkelin kirjoittaja

Jari Peltomäki
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...