Marenostrum nostaa jälleen Fuengirolan kansainväliseksi tähtinäyttämöksi

Kesän 2024 Marenostrum-tapahtumien sarja Fuengirolassa on jo alkanut. Sohailin linnan upeissa rantamaisemissa on tänäkin kesänä tarjolla kymmeniä konsertteja ja muita esityksiä, kuten esimerkiksi komediaa.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
2 min lukuaika
Marenostrumin upea lava sijaitsee Fuengirolassa Sohailin linnan vierellä, Välimeren rannalla.

Tänä vuonna musiikkitarjonta painottuu vahvasti espanjalaiseen ja latinomusiikkiin eri muodoissaan. Marenosstrumissa nähdään lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä latinopopin, reggaetonin, flamencon jne. tähtiä.

Jos siis latinovaikutteinen musiikki on sinun juttusi, tarjontaa on laajasti.

Niille jotka ovat kansainvälisemmän musiikin perään, löytyy myös nähtävää ja kuultavaa. Onpa joukossa suomalaistakin osaamista.

Juhannuksena jenkkitähtiä

Juhannusviikonloppu on melkoista ilotulistusta, kun perjantaina 21. Fuengirolan juhlakansaa viihdyttää yhdysvaltalainen hip hop -stara Macklemore ja sunnuntaina 23.6. niin ikään yhdysvaltalainen pitkän linjan rockpumppu Queens of the Stone Age.

- Mainos -

Macklemore naulasi itsensä hip hopin kiintotähdeksi jo vuonna 2012 mm. sellaisilla megahiteillä kuin Thrift Shop ja Can’t Hold Us. Viime vuonna julkaistun Ben-albumin siivittämänä Macklemore kiertää tänä kesänä Eurooppaa laajemminkin, mutta Fuengirolan Marenostrum on kiertueen ainoa pysähdyspaikka Espanjassa.

Queens of the Stone Age ei rockin ystävien keskuudessa esittelyjä kaipaa. No One Knows ja Go with the Flow ovat hyviä esimerkkejä bändin radioystävällisemmästä tuotannosta, joka on pitänyt kalifornialaismiehistön autoradioissa jo lähes 30 vuotta.

Tarja Turunen ja Käärijä syyskuussa

Marenostrumin viimeiset tahdit lyödään suomalaisvoimin syyskuussa, kun perjantaina 6.9. Sohailin linnan lauteille nousevat Tarja Turunen & Marko Hietala, lämppärinään Battle Beast. Siinä riittää kansainvälisen tason raskaampaa musiikkia koko Aurinkorannikon ihailtavaksi.

Turunen ja Hietala ovat kumpainenkin saaneet suurimman nosteen kansainvälisille urilleen Nightwishin riveissä, mutta molempien tapauksessa pitkät urat ovat osoittaneet, että siivet kantavat paremmin kuin hyvin myös sen ulkopuolella.

Upeaäänisen Noora Louhimon johdolla Battle Beast on raivannut tiensä suomalaisen metallin kärkikaartiin ja kansainvälisten metallifestareiden luottoratsuksi. Ei ole epäilystäkään etteivätkö Turunen ja Hietala pääsisi heidän jälkeensä hyvin lämmitetyille lauteille.

Lauantaina Sohailin linnassa ”It’ crazy, it’s party”, kun vuosi sitten Euroviisujen kautta maailmanlaajuiseksi ilmiöksi noussut Käärijä pistää bileet pystyyn. Juomista on syytä pitää kaksin käsin kiinni, kun Cha Cha Cha pauhaa.

Käärijän erikoisvieraana Sohailin pimenevään iltaan saapuu todellinen trancen supertähti Darude, jonka Sandstorm -hitin ovat kuulleet kaikki ja niiden äiti. Biisiä on kuunneltu pelkästään Spotifyssa yli 330 miljoonaa kertaa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *