Malttia

 

Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19 näillä miettein. Sitä pidettiin suurena voittona ja tervetuloa vapaus. Mutta taidettiin nuolaista ennenkuin tipahti.

Korona on nostamassa päätään, Halloween teki tehtävänsä. Nyt tulee kirjaimellisesti musta perjantai. Kirjoittamishetkellä Espanjan koronatartunnat ovat kasvaneet yli 60 % viimeisen viikon aikana. Siis ei todellakaan ole vielä poskisuukkojen aika.

Mutta olemme kuitenkin kaukana Keski-Euroopan luvuista. Esimerkiksi Itävallassa tartunnat ovat räjähtäneet käsiin ja “lockout” on jo todellisuutta. Kysymykseksi jää, kuinka kauan Espanja kykenee olemaan varsin “puhdas”.

- Mainos -

Rajoitusvastaisia mellakoita järjestetään niin Belgiassa kuin Alankomaissakin. Mistäköhän johtuu, että ne ovat poikkeuksetta äärioikeiston järjestämiä?

Nyt kun kaikki faktat ovat jokaisen saatavilla, niin mielestäni Itävallan päätös pakkorokotuksista on kohtuullinen. Kuka enää edes kyseenalaistaa poliorokotuksen tarpeellisuutta? On väärin, että pieni rokottattomien vähemmistö asettelee ehdot.

Asiasta toiseen, somessa pyörii juttuja, joiden mukaan ilmastonmuutoksesta räyhäävä nuoriso on suurin vastuuntunnoton ilmastontuhoaja. Haluavat käyttää nettiä, ovat huonosti koulutettuja ja itsekkäitä. Haluavat jopa koulukuljetuksen. Mikseivät kävele kouluun, mikseivät lue kirjoja…

Mutta ketkä ovat kaikki nämä keksineet? Ilman muuta boomerit. Kyllä, tietokoneet, koulukuljetukset, muovikassien suurkulutus, kaikki ovat meidän sukupolvemme aikaansaannoksia. Mutta vanhat levittävät tämmöisiä juttuja.

Ilman tietokonetta olisit koko yhteiskunnan ulkopuolella. Huonosti koulutettuja? Kuten olemme kuullet, jäitä hattuun boomerit.

Kimmo Sahlman

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...