Koronaseuranta Uutiset

Andalusia pohtii koronapassin käyttöönottoa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Andalusian maakuntahallitus on kutsunut koolle korona-asiantuntijoidensa ryhmän keskustelemaan toimista koronatartuntojen vähentämiseksi.

 

Kokous on kutsuttu koolle perjantaina klo 11.30 ja siellä on tarkoitus keskustella konkreettisista toimista, joilla jyrkkenevään nousuun lähteneet koronatartunnat saataisiin uudelleen kuriin. Asialistalla on muun muassa niin sanotun koronapassin käyttöönotto.

Asiantuntijoiden koolle kutsusta ilmoitti tiistaina Andalusian terveysministeri Jesús Aguirre. Hänen mukaansa keskusteluun nostetaan ehkäiseviä toimenpiteitä, joista yksi on ns. covid-passi, jonka esittämistä saatettaisiin vaatia joihinkin tapahtumiin osallistuttaessa, samoin kuin sairaaloissa ja hoitokodeissa vierailtaessa.

Aguirren mukaan Andalusian koronapandemian riskitasoa ei ole toistaiseksi tarvetta nostaa nollatasolta, jolla se nyt on. Terveysministerin mukaan koronatilanne itsehallintoalueella ”ei ole hälyttävä, mutta on huolestuttava”.

Koronapassin käyttöönotto ei ole mikään läpihuutojuttu, sillä toteutuakseen se vaatisi vielä Andalusian korkeimman oikeuden hyväksynnän. Mikäli passin käyttöönottoon turvaudutaan, se on joka tapauksessa tarkoitus rajata vain joihinkin tapahtumiin. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi jotkin ns. yöelämän tapahtumat, sampoin kuin jotkin urheilutapahtumat.

Lähde: Sur

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa