Lukuaika: Andalusia pohtii koronapassin käyttöönottoa

Andalusia pohtii koronapassin käyttöönottoa

 

Kokous on kutsuttu koolle perjantaina klo 11.30 ja siellä on tarkoitus keskustella konkreettisista toimista, joilla jyrkkenevään nousuun lähteneet koronatartunnat saataisiin uudelleen kuriin. Asialistalla on muun muassa niin sanotun koronapassin käyttöönotto.

Asiantuntijoiden koolle kutsusta ilmoitti tiistaina Andalusian terveysministeri Jesús Aguirre. Hänen mukaansa keskusteluun nostetaan ehkäiseviä toimenpiteitä, joista yksi on ns. covid-passi, jonka esittämistä saatettaisiin vaatia joihinkin tapahtumiin osallistuttaessa, samoin kuin sairaaloissa ja hoitokodeissa vierailtaessa.

Aguirren mukaan Andalusian koronapandemian riskitasoa ei ole toistaiseksi tarvetta nostaa nollatasolta, jolla se nyt on. Terveysministerin mukaan koronatilanne itsehallintoalueella ”ei ole hälyttävä, mutta on huolestuttava”.

- Mainos -

Koronapassin käyttöönotto ei ole mikään läpihuutojuttu, sillä toteutuakseen se vaatisi vielä Andalusian korkeimman oikeuden hyväksynnän. Mikäli passin käyttöönottoon turvaudutaan, se on joka tapauksessa tarkoitus rajata vain joihinkin tapahtumiin. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi jotkin ns. yöelämän tapahtumat, sampoin kuin jotkin urheilutapahtumat.

Lähde: Sur

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...