Lukuaika: Málagan jouluvalot syttyvät: katso aikataulu ja kellonajat 2023

Málagan jouluvalot syttyvät: katso aikataulu ja kellonajat 2023

Málagan kaupungin upeat jouluvalot on jokavuotinen elämys. Katso tästä joulun 2023 kaikki aikataulut, näytösten kellonajat ja paikat.

Espanjan Aurinkorannikon suurkaupunki Málaga hehkuu pian taas upeissa valoissa, kun maankuulut jouluvalot syttyvät.

Kaupungin keskustaan tulee noin 2,2 miljoonaa led-valoa 500 kadulla, aukiolla ja liikenneympyröissä – ja myös kuuluisat Málagan maamerkit koristellaan valoilla.

Jouluvalaistus maksaa kaupungille noin 1,4 miljoona euroa.

Lue myösMálagan kuuluisia jouluvaloja viritellään jo – syttymispäivä paljastui

- Mainos -

Valoshow syttyy Larios-kadulla pe 24.11. klo 19

Suuri päällekytkentä tapahtuu kaikkien tuntemalla Larios-kadulla (Calle Larios) 24. marraskuuta klo 19, samana päivänä kuin Black Friday, kauppojen suuri alennuspäivä. Toisin sanoen Málagassa jouluvalot kirkastavat mustan perjantain.

Upea valo- ja äänishow Larios-kadulla 24.11.23–6.1.24 järjestetään kolme kertaa päivässä, klo 18.30, 20.00 ja 22.00 (paitsi 24. ja 31. joulukuuta).

Larios-show nähdään kolmesti illassa

Valot sytytetään joka päivä klo 18.30. Maanantaista torstaihin ne kytketään pois päältä keskiyöllä. Perjantaista sunnuntaihin ne palavat klo 02 asti.

Lariosin valofiguurit ovat samat kuin viime vuonnakin: kävelykatua koristavat 16-metriset taivaalliset enkelit.

Musiikillisena teemana kuullaan tietysti joulusesongin klassikkoja.

Larios-kadun showssa kuullaan vuonna 2023 nämä kappaleet: Johann Strauss Orchestran Kulkuset, Taas toivotus hyvän joulun (eng. We Wish You A Merry Christmas), klassisemmat Carol of the Bells, Navidad Épica ja Hacía Belén van una Burra.

Katedraalin videoshow joka ilta

Myös Málagan historiallinen katedraali kylpee valossa. Suosittu videoshow nähdään tänäkin jouluna.

- Mainos -

Katedraalin eteläisellä puolella sijaitsevan Torre Mochan pintaan heijastetaan videokuvaa showssa nimeltä Valon enkeli. Nykytekniikalla näyttävästi toteutettu tarina kertoo pienestä enkelistä.

Katedraalin video- ja valoshow kestää noin 8 minuuttia, ja se näytetään joka ilta 1.12.23-4.1.24 klo 19, 20.30 ja 22 (paitsi 24. ja 31. joulukuuta).

Málagan katedraalin videoshow on hieno.

Alameda-kadulla taikametsän tunnelmaa

Toinen tunnettu Málagan pääkatu on Alameda Principal.

Puiden ja historiallisten rakennusten reunustamaa Alameda-katua valaisee tänä jouluna 270 000 led-valoa.

Kadun puiden latvaan on asennettu täysin uusi valaistus, joka palaa päivin ja öin. Kaupungin mukaan valoverkosto luo tunnelmallisen vaikutelman valaistusta taikametsästä Málagan keskustan tärkeällä yhdyskadulla.

Jouluvaloja lisätty muillekin Málagan kaduille

Muillakin Málagan kaupungin kaduilla ja alueilla on jouluvalaistusta.

Alcazaban tunnelin sisäänkäyntiä valaisevat nyt Kolmen itämaan viisaan tietäjän figuurit.

Calle Echegaray -kadulla nähdään enkeleitä trumpettien kera, Plaza del Carbón -aukiolla värikkäät joulupallot roikkuvat köynnöksistä ja kuuluisan Cervantes-teatterin edessä olevalla aukiolla seisoo komea kullasta ja glitteristä tehty koristeellinen valopuu.

- Mainos -

Calle San Juan -kadulla taas on uniikki koristelu, joka jakaa kadun kolmeen valaistuun osaan. Kadulla nähdään mm. kookkaita led-valaistuja karkkikeppejä.

Komeat kolmiulotteiset led-kyntteliköt valaisevat seuraavia Málagan katuja: Molina Lario, Sancha de Lara, Don Juan Díaz, Martínez, Alarcón Luján, Manuel Pérez Bryan, Àlvarez Fonseca, Marin García ja Liborio García. Kynttelikköjä on yhteensä 76.

Kasvitieteellisen puutarhan uusi enkelikierros aukeaa 1.12.

Toinen suosittu paikka ihastella upeita jouluvalojen loistetta Málagassa on La Concepciónin kasvitieteellinen puutarha (El Jardín Botánico-Histórico La Concepción).

Siellä nähdään tänä jouluna uudet kuviot, sillä teemoitetun valonäytöksen ohjat ottaa käsiinsä uusi yritys nimeltään Contrarider.

Puutarhaan rakennetun uusi, koko perheelle sopiva jouluinen kävelykierros on nimeltään Angélical.

Yhtiö sanoo, että se tulee olemaan ”häikäisevä valojen ja maisemien spektaakkeli, joka muuttaa puutarhan maagiseksi matkaksi valtakuntien halki, jossa joulu herää henkiin enkelien kautta”.

Enkelikierros avautuu perjantaina 1. joulukuuta ja päättyy 7. tammikuuta 2024. Kierrokset ovat klo 18-22 puolen tunnin välein, sisäänpääsy maksaa alk. 12 euroa aikuisilta ja alk. 8 euroa lapsilta. Hinnat vaihtelevat päivien mukaan. Lippuja voi ostaa tästä (klikkaa).

Kierros on 2,2 kilometriä pitkä ja kestää noin puolitoista tuntia. Kävelet sitä ilman opasta polkua pitkin puutarhan läpi. Kannattaa pukeutua lämpimästi ja varautua kunnon kävelykengillä. Omia ruokia tai juomia ei saa ottaa mukaan, mutta reitin varrella on mahdollisuus ostaa esimerkiksi paahdettuja manteleita ja kuumaa kaakaota. Koirat ovat sallittuja.

Koska La Concepciónin joulukierrokset ovat olleet valtavan suosittuja, alueelle perustetaan nyt pysäköintialueet yli 400 ajoneuvolle. Shuttle-bussi kuljettaa parkista vierailijat suoraan kasvitieteellisen puutarhan sisäänkäynnille.

Lisäksi Málagan turistibussi tarjoaa erikoispalvelun keskustasta tapahtumapaikalle, mikä edesauttaa vierailijoiden sujuvaa saapumista.

Bussilinja 91  (The Christmas Lights Tourist Bus) kulkee arki-iltaisin kerran tunnissa sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivisin 30 minuutin välein.

  • Lähtö Renfe Vialia -asemalta La Concepciónin kasvitieteelliseen puutarhaan, pysäkit: Pasillo de Santa Isabel – Jorge Silvela (Punainen Risti) – La Concepción.
  • Paluu: La Concepción, Martiricos, paloasema – Renfe Vialia.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on Wapun ykkösherkku?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...