Málagan kuuluisia jouluvaloja viritellään jo – syttymispäivä paljastui

Maankuulut Málagan kaupungin komeat jouluvalot Espanjan Aurinkorannikolla syttyvät taas pian.

Kalenterit esiin ja ruksi oikealle päivälle: Málagan jouluvalot Espanjan Aurinkorannikolla syttyvät tänä vuonna perjantaina 24. marraskuuta. Moni Aurinkorannikon suomalainenkin on ottanut tavakseen käydä ihastelemassa häikäisevästi toteutettuja valokuvioita ja värikästä loistetta.

Espanjalainen yritys Ximenez Iluminación on jo alkanut viritellä johtoja paikoilleen, uutisoivat lukuisat paikallismediat.

Sama yhtiö vastaa myös valaistuspalveluista eri yrityksille ja kaupungeille ympäri maailmaa. Yhtiön LED-valaistuksia on nähty muun muassa.New Yorkissa Fifth Avenuella, Las Vegasissa, Dubaissa ja Hongkongissa.

Jouluvalot ja Málagan upea vanha kaupunki houkuttelevat joka vuosi kymmeniätuhansia turisteja nauttimaan andalusialaiskaupungin joulutunnelmasta. Ravintolat ja kaupat hyötyvät matkailijavirroista.

Málagan Larios-kadun jouluvalojen show 2022. Kuva: Jari Peltomaki.

- Mainos -

Calle Larios -kadun valot pysyvät samoina

Hienoimmat jouluvalot ovat perinteisesti Málagan Calle Larios -pääostoskadulla.

Valojen teema ei tänä vuonna muutu, vaan marraskuun lopulta alkaen näyttävät viime vuodelta tutut kuviot enkeleineen valaisevat historiallisen kävelykadun käyskentelijöitä.

Upea valo- ja äänishow Larios-kadulla 24.11.23–6.1.24 järjestetään kolme kertaa päivässä, klo 18.30, 20.00 ja 22.00 (paitsi 24. ja 31. joulukuuta), ja musiikkina on ennakkotietojen mukaan tuttu suosikkilaulu Jingle Bells eli Kulkuset.

Muissa kaupunginosissa on luvassa aivan uusia valosommitelmia.

Drone-valoshowt nähdään tänäkin jouluna Málagassa

Myös viime vuonna ensi kerran nähdyt, huippusuositut drone-valoshowt tulevat tänäkin jouluna. Niiden tarkempi aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Jouluvalojen asentaminen ei ole ihan pieni urakka. Kaikkiaan Málagassa noin kaksi miljoonaa valoa tuo joulun tunnelmaa noin 500:lle keskustan kadulle. Niinpä asennustyöt on aloitettu jo tällä viikolla. Ensin asennetaan vaijereita ja rakenteita, itse lamppuja päästään kiinnittämään vasta marraskuun puolella.

Málagan kasvitieteellisen puutarhan valoloistoa jouluna 2022.

Kasvitieteellisessä puutarhassa uusi teema

Toinen suosittu paikka ihastella upeita jouluvalojen loistetta Málagassa on La Concepciónin kasvitieteellinen puutarha (El Jardín Botánico-Histórico La Concepción).

- Mainos -

Siellä nähdään tänä jouluna uudet kuviot, sillä teemoitetun valonäytöksen ohjat ottaa käsiinsä uusi yritys nimeltään Contrarider.

Kasvitietellisessä puutarhassa viime marras-tammikuussa toteutettu kolmen Itämään viisaan tietäjän valaistu kävelykierros keräsi yli 90 000 kävijää. Kierros on reilun parin kilometrin mittainen.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...