Málaga ja Marbella vapautuvat tiukasta sulusta

Voimassaolevien korona-asetusten mukaan kaupungit, joissa koronan ilmaantuvuusluku on yli 1000 tartuntaa 100.000 asukasta kohti viimeisen 14 vuorokauden aikana, joutuvat sulkemaan ei-välttämättömän liiketoiminnan, kuten esimerkiksi baarit, ravintolat ja muut kuin ruokakaupat.

Kun ilmaantuvuusluku laskee alle tuhannen, voidaan rajoituksia tietyin edellytyksin purkaa. Noihin edellytyksiin on tällä viikolla tehty pieniä muutoksia. Kun aikaisemmin sääntö oli, että sulku kestää vähintään 14 vuorokautta, ilmoitti maakuntahallitus tällä viikolla, että jatkossa täyssulku voidaan avata, kun luvut ovat olleet alla rajan seitsemän vuorokautta.

Samalla tehtiin myös sellainen muutos, että jatkossa junta de Andalucía yhdessä asiantuntijoidensa kanssa kokoontuu tarkastelemaan lukuja vain kerran viikossa, torstaisin. Tähän asti luvut on syynätty torstain lisäksi myös maanantaisin.

- Mainos -

Varsinaiset rajat ja niide ylittämisestä seuraavat toimenpiteet pysyvät samoina. Kaupungit, joissa luku ylittää 500, rajat suljetaan muulta kuin välttämättömältä liikenteeltä ja ei-välttämätön liiketointa suljetaan viimeistään klo18. Kaupungeissa, joissa luku menee yli tuhannen, ei-välttämätön liiketoiminta suljetaan kokonaan.

Andalusian presidentti Juanma Moreno ilmoitti myös tällä viikolla, että jo aiemmin annettua asetusta ei-välttämättömän liiketoiminnan rajaamisesta aletaan tulkita entistä tarkemmin. Tämä tarkoittaa sitä, että rajoitustenalaisissa kaupungeissa ei esimerkiksi alkoholia saa myydä edes ruokakaupoissa klo 18 jälkeen, koska alkoholin ei katsota olevan välttämättömyys. Morenon mukaan tarkoituksena on vähentää ilta-aikaista katujuopottelua.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...