Blogi Pääkirjoitukset

Lestin heittoon

 

Andalusia muuttaa koronasääntöjä jatkuvasti. Se voi olla merkki siitä, että tilannetta seurataan tarkasti ja halutaan reagoida muuttuviin olosuhteisiin nopeasti. Se voi myös olla merkki siitä, että päätöksiä tekevillä poliitikoilla ei ole kunnollista kuvaa todellisesta tilanteesta ja he pyrkivät miellyttämään välillä terveysviranomaisten, välillä yrittäjien ja välillä vihaisten kansalaisten tuntoja.

Ikävä kyllä politiikka on samanlaista kaikkialla, irtopisteitä kerätään kun mahdollisuus avautuu. Koronapandemian aikana näitä pisteenkeruutilaisuuksia on auennut tavallista enemmän niin Andalusiassa kuin koko Espanjassa, saatikka muualla, kuten Suomessa.

Sitä on vaikea ymmärtää, keneltä Andalusian presidentti Juanma Moreno ajattelee keräävänsä pisteitä kieltämällä alkoholin myynnin klo 18:n jälkeen. Ilmeisesti tällä koetaan lepytellä ravintoloitsijoita, jotka ovat olleet kateellisia siitä, että niiden pakollisen sulkemisajan jälkeen humalluttavia juomia on saanut naapurin supermarketista. Ajatusmalli on kateuden perimmäinen filosofia; jos minä en saa, niin pidän huolen siitä, ettet sinäkään saa.

Mutta niistä irtopisteistä ja uudesta kieltolaista. Kansa, eli äänestäjät, eivät uudesta säännöstä tykkää. Se ainoastaan hankaloittaa heidän elämäänsä. Voi tietysti olla, että joku näkee tässä tilaisuuden lestin heittoon. Nähdäänkö Aurinkorannikollakin iltaisin pimeän viinan markkinat kuten takavuosina Suomessa?

Tämän viikon päätöksissä Andalusian johtajat sentään korjasivat muutamia valuvikoja edellisistä päätöksistään. Tartuntalukujen seuraaminen muuttui viitteelliseksi ja niiden tulkinnassa voi ilmeisesti käyttää myös järkeä jatkossa. Rajoitusten purkaminen tehtiin entistä joustavammaksi. Hyvä niin, tartuntaluvut ovat hyvää vauhtia pienenemässä ja rokotustahti kiihtymässä. Mantelinkukkien lisäksi alkava kevät saattaa avata tilaa myös sosiaaliselle elämälle. Mutta toistaiseksi kannattaa noudattaa kiltisti sääntöjä.

Pääkirjoitus

Mitä pidit jutusta?
+1
53
+1
4
+1
7
+1
9
+1
3
+1
5

Kolumnit

Mika Heikkilä

Shoppailumania

Korona-aikana olen löytänyt verkkokaupat. Kivijalkakauppojen kannattajalle se aiheuttaa suurta syyllisyyttä. Olen...
Suvi Kauranen

Sivistymätöntä!

Tietämättömyys ja sivistymättömyys tapasivat olla häpeän aihe. Vasta näinä vuosina täysprimitiivit...

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa