Lukuaika: Maailman suurin risteilyalus saapuu Málagaan lauantaina

Maailman suurin risteilyalus saapuu Málagaan lauantaina

Maailman suurin risteilyalus Royal Caribbeanin ”Wonder of the Seas” saapuu lauantaina Málagan satamaan.

Risteilijä tekee nk. transatlanttisen matkan Yhdysvaltojen Fort Lauderdalesta Barcelonaan ja pysähtyy ensimmäisen kerran Euroopan puolella Málagassa.

Wonder of the Seas valmistui risteilemään tämän vuoden tammikuussa. Alus on samaa sarjaa neljän jo Málagassa vierailleen Oasis-luokan risteilyaluksen kanssa. Valmistuttuaan Wonder of the Seas nappasi maailman suurimman risteilyaluksen tittelin isosiskoltaan Symphonylta.

Vuodesta 2022 lähtien kaikki viisi Oasis-luokan alukset ovat maailman suurimpia matkustaja-aluksia. Varustamo on myös tilannut kuudennen Utopia of the Seas -nimisen aluksen.

- Mainos -

Oasis-luokan kaksi ensimmäistä risteilijää valmistettiin Suomen Turussa. Oasis of the Seas valmistui vuonna 2008 ja Allure of the Seas vuonna 2009.

Lauantaina Málagan satamaan lipuvassa maailman suurimmassa risteilyaluksessa matkustajien liikkumista aluksella on haluttu helpottaa jakamalla laivan tiloja eri vyöhykkeisiin eli ”naapurustoihin” (neighbourhood).

Wonder of the Seas -risteilyaluksella on 18 kantta. Enimmillään laivaan mahtuu 6899 matkustajaa ja laivassa on eri tasoisia hyttejä peräti 2867.

Kahdeksannessa ”naapurustossa” sijaitsevat VIP-matkustajille tarkoitetut tilat. Siellä on sarja sviittejä ja uutuutena on mm. kaksikerroksinen, kahdeksan hengen perhesviitti. Vip-alueella on myös alueen oma ravintola ja terassi.

Perhesviitti kahdeksalle hengelle

Kaikkiaan laivassa on 22 ravintolaa ja 11 baaria. Uutuuksina Etelä-Amerikan baari ja The Vue -baari huikeilla panoraamanäkymillään.

The Vue -baarin panoraamanäkymä

Laivalla on aiempia aluksia suurempi ja monipuolisempi aurinkokansi ja keskuspuisto runsaine viherkasveineen ja kukkineen. Lapsille on tarjolla suuri ulkoleikkipaikka.

Lasten leikkipaikka

Matkustajat voivat nauttia ulkoilmateatterista tai huvitella vedenalaisessa maailmassa, jossa on liukumäkiä, kiipeilyseiniä ja erilaisia pelejä.

Laivalta löytyvät myös mm. jäähalli, aikuisten oma Solarium-allasalue, surffisimulaattorit ja vaijeriliuku.

- Mainos -

Erilaista viihdettä on tarjolla kasinosta 3D-/4D-elokuvateattereihin ja stand-up komediasta live-musiikkiin ja show-esityksiin.

Tämän viikon lauantain klo 8.00–18.00 välisen pysähdyksen jälkeen maailman suurin risteilyalus palaa Málagan vesille 30. lokakuuta.

Artikkelin kirjoittaja

Niina Sinisalo
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...