maanantai, maalis 4, 2024

Andalusialaiset kesäkuussa vaaliuurnille

 

Andalusian presidentti Juanma Moreno on ilmoittanut, että maakuntavaalit aikaistetaan. Uusi vaalipäivä on 19. kesäkuuta.

Moreno ilmoitti virallisesti päätöksestään maanantai-iltana, 25.4. Ilman muutosta Andalusian maakuntavaalit olisivat olleet ohjelmassa tämän vuoden marraskuussa. Moreno halusi kuitenkin aikaistaa vaaleja viidellä kuukaudella.

Virallisen selityksen mukaan syynä vaalien aikaistamiselle on Espanjan hurjana laukkaava inflaatio, jonka vuoksi maakunnalle on saatava uusi budjetti mitä pikimmin.

- Mainos -

Käytännössä vaalien aikaistaminen tarkoittaa sitä, että maakuntahallitus jatkaa töitään normaalisti kesäkuun vaaleihin asti, mutta parlamentin toiminta ajetaan minimiin. Kaikki mahdolliset prosessissa olevat aloitteet ja hankkeet menevät jäihin. Jos uusi parlamentti näkee ne vaalien jälkeen vielä tarpeellisiksi, lähtee niiden käsittely liikkeelle alusta.

Uusi vaalipäivä on siis sunnuntai 19. kesäkuuta. Ehdokkaiden ilmoittaminen päättyy keskiviikkona 18. toukokuuta ja vaalikampanjat käynnistyvät perjantaina 3. kesäkuuta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...