Lukuaika: Lemmikkikoirien vakuutuspakko lykkääntyy

Lemmikkikoirien vakuutuspakko lykkääntyy

Espanjan uusi eläinsuojelulaki vaatii että kaikilla lemmikkikoirilla pitää olla vastuuvakuutus. Pykälän oli tarkoitus astua voiman 29. syyskuuta, mutta nyt pykälän voimaan astumista on siirretty toistaiseksi.

Eläinsuojeluvirasto Dirección General de Derechos de los Animales on tiedottanut, että koirien vastuuvakuutuksen pakollinen hankinta siirtyy, kunnes sääntöä täsmentävä asetus hyväksytään.

Kun laki jossain vaiheessa astuu voimaan, tarkoittaa se sitä että kaikille lemmikkikoirille pitää ottaa vakuutus, joka kattaa vahingot, joita nämä eläimet voivat aiheuttaa kolmansille osapuolille.

Lue myös: Espanjan uusi eläinsuojelulaki edellyttää muun muassa koirien vakuuttamista

- Mainos -

Aiemmin tällainen pakollinen vakuutus on edellytetty vain niille koiraroduille, joita pidettiin potentiaalisesti vaarallisina, mutta uuden lain mukaan se tulee olemaan pakollinen koko maassa ja kaikille roduille.

Uuden lain voimaan astuminen 29. syyskuuta ehdittiin jo tiedottaa Espanjan virallisessa valtion lehdessä (BOE), mutta nyt Dirección General de Derechos de los Animalesin johtajan Sergio García Torresin antaman tiedotteen mukaan vakuutuksen pakollisuuden voimaantuloaikaa lykätään toistaiseksi ilman uutta päivämäärää.

Uuteen lakiin soveltuvia vakuutuksia monet vakuutusyhtiöt ovat tarjonneet jo pitkään. Niiden hinta vaihtelee ehdoista ja koiran rodusta riippuen muutamasta kympistä reiluun sataan euroon vuodessa.

Laissa ei tarkemmin määritellä esimerkiksi pidempiaikaisten turistien ja heidän koiriensa tilannetta. Suomalaiseen kotivakuutukseen kuuluu usein vastuuvakuutus, joka korvaa myös lemmikkien aiheuttamat vahingot. Oman vakuutuksen tilanne kannattaa tarkistaa omasta vakuutustoimistosta.

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...