maanantai, maalis 4, 2024

Lauro Golf – suomalaisten suosima 27 reikäinen kenttä

Costa del Sol on varmaan Euroopan suosituinta aluetta golfareiden joukossa. Kenttiä riittää niin paljon, että jos vuoden aikana haluaa pelata kerran viikossa ja aina eri kentällä, se onnistuu hyvin. Yksi suomalaisten keskuudessa suosittu kenttä on Málagan suuntaan sijoittuva Lauro Golf.

Lauro Golf on 25 minuutin ajomatkan päässä Fuengirolasta Málagaan päin, hieman Mijaksen vuoren taakse. Lauro on yksi suomalaisyhteisöjen suosituimpia kenttiä ja ilmapiiri klubilla on hyvin miellyttävä ja leppoinen. Aamutervehdys saattaa tulla tervehdittävän nimellä, kun muutaman kerran vierailet klubilla.

Lauro Golf on myös suomalaisten juniorilupausten suosittu harjoituspaikka, toimiihan Laurossa pitkänlinjan tunnettu valmentaja Tapani Saarentola. Lauro on ollutkin ponnahdusalusta useammalle juniorille maailman golfmittelöihin, kuten esimerkiksi Lauri Ruuskan, Petra Salkon ja Oona Vartiaisen suhteen. Ja toki Saarentola valmentaa ja antaa oppeja golflyönteihin kaiken ikäisille pelaajille.

Suomalaisten suosioon Lauro Golfin johto, Melissa Gallardon johdolla, on vastannut lupauksellaan rakentaa klubille sauna. Esitimme kaksi vuotta sitten, että ottavat klubille myös suomalaisen lonkeron myyntiin. Näin myös tehtiin saman tien.

Golfliitto ja Lauro golf yhteistyössä

- Mainos -

Edellisenä vuonna Suomen golfliitto ja Lauro Golf tekivät merkittävän yhteistyösopimuksen. Lauro Golf panostaa myös kovasti junioreihin ja suuntaa tukea lapsiin, edistääkseen heidän pääsyä helposti golfiin mukaan. Lisäksi Lauro Golf rakentaa ja kehittää klubin palveluita alituisesti, jotta se tukee koko perheen harrastuksia ja oleskelua alueella.

Lomailija voi vuokrata asunnon klubilta tai vaikka ostaa sen, ja käyttämättömät ajat klubi huolehtii vuokrauksesta ja takaa tuoton sijoitusasunnosta. Alueella on myös padelkentät. Kahdesta eri ravintolasta saa ruokailut aamupaloista illallisiin. Lähitulevaisuudessa alueelle ollaan rakentamassa myös vesisurfausalue.

27 vaihtelevaa väylää

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Vesiesteet ovat olennainen osa Lauroa, myös linnut nauttivat niistä.

Lauro Golf on 27 reikäinen golfkenttä, joka soveltuu kaiken tasoisille pelaajille. Kentällä on sopivasti puita sekä vesi- ja hiekkaesteitä. Ensimmäiset 18 reikää pelataan suhteellisen tasaisessa maastossa. Väylä kolme lyödään syvälle alas ja pitkälle lyövät sankaripelaajat voivat yrittää suoraan par 4:n väylällä green osumaa ja eagleputtia. Lyönnin epäonnistuminen johtaa hiekkaan tai vesiesteeseen.

Väylä neljä (par 3) pelataankin jyrkkään ylämäkeen ja klubipelaajien yleisin mailavalinta näyttää olevan draiveri. Holarin syntymisen voi todeta vasta, kun on kivunnut ylös greenille.

Muuten ensimmäiset 18 väylää ovat hyvinkin tasaisia. Väylät 19-27 sen sijaan pelataan vuoriston kyljessä ja pääsääntöisesti noustaan alati ylös ja lasketaan alas. Viimeisellä väylällä (par 5) lyödään hyvin korkealta ja samalla voi ihailla vuorimaisemia aina Sierra Nevadan valkeaan lumeen asti.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

- Mainos -
Väylät vaihtelevat, välillä saa käyttää hehtaaripyssyä, välillä on hyvä pysyä lyhyemmissä mailoissa.

Kentän voi pelata esim. 1-18 tai 10-27 tai 19-9. Ja kilpailuidenkin aikaan on varalla aina yhdeksän reikää, jotka voi pelata kahdesti. Hintatasoltaan kenttä edustaa keskitasoa. Kuuden tai kahdentoista kuukauden sopimuksella pääsee helposti noin 20-25 euron keskihintaan per kierros, jos pelaa 2-3 kertaa viikossa.

Tähän aikaan vuodesta esimerkiksi väylällä 11 (par 3) voi hyvinkin törmätä näytelmään, jonka esittävät pinjantoukat, eli isokulkuekehrääjänä tunnetun yöperhosen toukat, jotka kulkevat kuin käärmeet metrien pituisissa jonoissa. Näytelmää voi ihailla, mutta lähempää tuttavuutta ei kannata tehdä.
Lisää Lauro Golfista voi lukea: www.laurogolf.com

Juha Päivärinta

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...