Pikauutiset

Perjantain pikauutiset

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Uutiskatsaus Espanja 29.3.2019. Futista, vaatekauppaa ja videovalvontaa.

Uutiskatsaus Espanja 29.3.2019. Futista, vaatekauppaa ja videovalvontaa.

– Espanjan La Ligan eli jalkapallon pääsarjan otteluaikojen suunnitellut muutokset aiheuttavat polemiikkia. Osapuolina ovat urheiluministeriö, seurat ja tietysti fanit. Kaikkeen jalkapalloon liittyvän toimintaan suhtaudutaan Espanjan suurella tunteella, eikä otteluaikojen muuttaminen ole poikkeus.

– Kauppaketju El Corte Ingles alkaa myydä omistamiaan kiinteistöjä, joista saatavilla tuloilla se aikoo lyhentää mittavaa velkataakkaansa. Kiinteistö pinta-alaa on Mannerespanjassa yli 10 miljoona neliömetriä. Yhtiön kiinteistöomaisuuden arvoksi arvioitiin taannoin noin 17 miljardia euroa.

– Ruotsalaisen vaatejätti H&M:n myynti kasvoi alkuvuonna Espanjassa 7%. Yhtiöllä on Espanjassa 70 myymälää.

– Malagan hallintoviranomaiset ovat päättäneet asentaa Sohon alueelle 13 uutta videovalvontakameraa, joiden toivotaan lisäävään turvallisuutta alueelle. Hankkeella oli mitä ilmeisimmin asukkaiden tuki takanaan.

Espanja pankeilla on tällä hetkellä yritysten ja kotitalouksien talletuksin yhteensä noin tuhannen miljardin euron edestä tileillään. Tänä vuonna summa on hieman noussut.

*Jos harrastaisimme ironista kirjoittamista voisimme ihmetellä mikä mahtaa olla vastaava luku espanjalaisten poliitikkojen ulkomaisilla pankkitileillä, mutta kohteliaisuussyistä emme vihjaa asiasta mitään.

Edellisen päivän uutisia:

https://fuengirola.fi/torstain-pikauutiset/

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es.

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei Espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa Espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa