La Ligassa Granada kärjessä, Málagalle vihdoin voittoja!

 

Granada jatkaa hienoja otteitaan La Ligassa. Viime viikonloppuna kaatui peräpäässä taisteleva Real Betis maalein 1-0. Granada nousi näin ollen sarjan kärkeen, osin siitä syystä toki, että kauden ensimmäinen El Clásico siirrettiin Barcelonan levottomuuksien ja mielenosoituksien takia joulukuun puolivälin paikkeille.

Kärki on todella tasainen, sillä seitsemän ensimmäistä joukkuetta on kolmen pisteen sisällä. La Ligassa pelataan kuluvalla viikolla myös viikkokierros, mm. keskiviikkona on pelattu isohko ottelu Valencian ja Sevillan välillä, sekä jonkinlainen jumbofinaali Real Betisin ja Celta Vigon kesken. Eli tätä luettaessa tilanne on saattanut kärjessä muuttua.

***

- Mainos -

Kuten tässä menneinä viikkoina ollaan totuttu, Málaga CF:n seurassa tapahtuu. Niin on tapahtunut nytkin. Omistaja Al-Thani palkkasi tuossa jokin aika sitten uudeksi oikeaksi kädekseen amerikkalaisen Richard Shaheenin, joka on alkanut toimia. Toissa viikon maanantaina mies antoi kenkää Málaga CF:n urheilutoimenjohtajalle José Luiz Pérez Caminerolle. Tiistaina olikin sitten seuran juridisen johtajan Joaquín Jofren vuoro joutua ”pyövelin” miekan alle. Tämäkään ei vielä riittänyt. Muutamaa päivää myöhemmin oli Camineron ”oikean käden” Juan Rodriguezin vuoro saada kenkää. Eli säästötoimenpiteet seurassa aloitettiin tällä lailla. Málaga palkkasi kuitenkin yhden uuden miehen, eli uudeksi urheilutoimenjohtajaksi valittiin Málaga CF:n vanha pelaaja Manolo Gasparin. Ehdolla postiin oli myös seuralegenda Duda.

Urheilullisella puolella Málaga nyt sitten on päässyt voittojen makuun, vihdoin. Ja on nyt jopa kahden ottelun voittoputkessa. Viimeistä edellisellä kierroksella kaatui vieraskentällä jumbofinaalissa Deportivo maalein 0-2, ja viime viikonloppuna sinivalkoiset ottivat kauden ensimmäisen kotivoittonsa Real Oviedon kustannuksella. Molemmissa otteluissa Málaga on ollut selvästi se parempi joukkue. Molemmat ottelut olisivat voineet hieman paremmalla viimeistelyllä olla isonumeroisemmatkin. Mutta, noista otteluista on saatu ne tärkeimmät, kolme pistettä. Sarjasijoitus on tällä hetkellä 16. pisteen putoamisviivan yläpuolella, mutta toisaalta vain viisi pistettä nousukarsintapaikasta. Cádiz jatkaa selvässä sarjajohdossa, 8 pistettä seuraavaan.

Málaga ja sen valmentaja Víctor Sánchez del Amo on muuttanut pelisysteemiksi 4-4-2:n, liekö sillä ollut vaikutusta voittojen tulemiseen. Kauden aikana tosin on nähty jos minkälaista pelisysteemiä. Tänä perjantaina Málagalla on paikka kasvattaa voittoputkeaan jo kolmeen, kun se kohtaa vieraskentällä nousijajoukkue Ponferradinan, ja seuraavalla viikolla kotonaan toisen nousijajoukkueen Fuenlabradan.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Veppe Tervaskangas

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...