Uutiset

Etsitty rikollinen oli jo pidätettynä Espanjassa

Salmisen ”cv” Europolin most wanted sivulta.

Eilen uutisoitiin Jan Salmisen päätyminen Europolin etsityimpien rikollisten listalle. Tässä hieman lisäpäivitystä asiasta.

 

Poliisi julkisti keskiviikkona Salmisen tiedot ja kasvokuvan. KRP:n Aurinkorannikon yhdyshenkilö Kaj Björkqvist on asiasta tässä vaiheessa melko vaitonainen.

-Kyseessä on normaali kansainvälinen poliisitoimi, jossa tehdään yhteistyötä Suomen, Espanjan ja muiden asiaan liittyvien maiden poliisien kanssa. Kasvojen julkistaminen on myös normaalia toimintaa, se on aina harkinnanvaraista ja julkaisut päätetään tapauskohtaisesti. Kasvokuvan julkistamisella haetaan yleisövihjeitä, joista on usein hyötyä tutkinnassa. Björkqvist sanoo.

Salminen oli pidätettyinä Espanjassa keväällä. Espanjan poliisi päästi hänet vapaaksi, vaikka Suomen poliisi olisi tietojemme mukaan halunnut tehdä hänestä luovutuspyynnön. Tietoa mahdollisesta luovutuspyynnöstä ei poliisi ole vahvistanut.

Fuengirola.fi lehden saamien tietojen mukaan Salmisen toiminta liittyy ainakin varastettujen autojen kauppaan. Saamiemme tietojen mukaan suurin osa varastetuista autoista on peräisin Italiasta. Salmisen roolista näissä kaupoissa ei ole tarkempaa tietoa.

Salminen on lisätty listalle nimeltään Europe´s most wanted, eli Euroopan etsityimmät rikolliset. Tieto Salmisen lisäämisestä listalle on uutisoitu laajasti Suomessa.

KRP kertoi asiasta Twitterissä. Europolin päivityksen yhteyteen on liitetty Salmisen kuva. Salmista etsitään törkeistä vero-, kirjanpito-, ja rahanpesurikoksista epäiltynä.

KRP pyytää yleisöä lähettämään vihjeitä joko osoitteeseen: [email protected] tai whatsappilla numeroon: +358504401180.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jäätkö kaipaamaan linnanjuhlia?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa