Lukuaika: La Calan Asia antaa keppiä ja porkkanaa

La Calan Asia antaa keppiä ja porkkanaa

 

Asia on La Calan kentistä vanhin. Se avattiin vuonna 1989, joten kolmikymppisiä on juuri vietetty. Juhlavuoden kunniaksi kenttä laitettiin kesällä 2019 uuteen uskoon.

Vesiesteitä Asialla on harvakseen. Tässä reiän 12 greeniä vartioiva lampi.

Tehdyssä remontissa kiinnitettiin erityistä huomiota greeneihin ja bunkkereihin. Kaikille greeneille istutettiin Bermuda -ruoho, joka soveltuu parhaiten ympärivuotiseen käyttöön. Remontin jälkeen greenit ovat olleet huippukunnossa. Bunkkerit muotoiltiin uudelleen ja niihin tuotiin pehmeää rantahiekkaa.

Golfturisti Eero Lounela testasi Asian uusitut greenit ja totesi ne mallikkaiksi.

Asian pystyy hyväkuntoinen pelaaja kulkemaan kävellen, mutta alueen mäkisyydestä johtuen syke pysyy kuntogolffarilla korkealla koko kierroksen ajan. Kävellen pelaavien määrä kasvaa jatkuvasti, mutta ylivoimainen enemmistö pelaajista käyttää golfautoa.

- Mainos -
Hiekkaesteitä kentällä riittää. Hiekka on pehmeää rantahiekkaa, josta lyöminen vaatii keskittymistä.

Asian pelaaminen on kokonaisvaltainen kokemus. Matkalle osuu paljon erilaisia tunteita. Positiivisia tuntemuksia syntyy, kun onnistunut lyönti kantaa vielä oletettuakin pidemmälle. Välillä jyrkät alamäet kuljettavat palloa useita kymmeniä metrejä ilmaiseksi. Toisaalta ylämäet palauttavat joskus palloa ikävästi taaksepäin.

Asia ei millään muotoa ole helppo golfkenttä. Korkeuserot, kapeat väylät ja tuulen vaikutus peliin tuo paljon haasteita. Vaikeudesta huolimatta se on palkitseva. Onnistumiset näkyvät tuloskortissa varsin pieninä numeroina.

Vuoristoinen maasto on La Calan hallitseva piirre.

Aivan aloittelevalle golfarille La Calan vuoristo saattaa olla turhan pelottava, mutta perustaidot omaksunut harrastaja voi hyvin nautiskella hyväkuntoisen kentän maisemista ja haasteista. Kuten kaikilla kolmella La Calan kentällä, myös Asiaa pelatessa riskinhallinta kannattaa pitää mielessä. Vaikka usko omiin kykyihin olisikin vahva, ihan jokaista oikoreittiä ei kannata lähteä kokeilemaan. Siitä voi seurata myrtynyt ilme kierroksen jälkeen viihtyisällä klubilla.

 

Muutamien La Calan Asian reikien erityispiirteitä:

Reikä 5
(par 5, 461m, hcp 10)
Avaus joudutaan lyömään sokkona. Kannattaa tähdätä väylän oikeaan reunaan, vasemmalta näkymä greenille ei aukea vielä toisellakaan lyönnillä. Hyvin sijoitetun avauksen jälkeen kakkosella on mahdollisuus päästä hyvin lähelle greeniä, pitkälyöntisimmät voivat haaveilla jopa eagle-putista. Greeniä vartioi yksi Asian harvoista vesiesteistä.

Reikä 11
(par 3, 164m, hcp 13)

Kuinka kauaksi ylhäältä voi nähdäkään. Greeniosuma tällä reiällä tuntuu erityisen hyvältä.

Teeboxissa seisoessaan tuntee olevansa maailman huipulla. Aloitus on lähiseudun korkeimmalta kohdalta, näkymät joka suuntaan ovat upeat. Greeni on selvästi alempana, joten mailavalinnoissa kannattaa olla maltillinen. On sinne lipulle silti matkaa ja tällä reiällä tuuli vaikuttaa lopputulokseen dramaattisesti.

- Mainos -

Reikä 18
(Par 4, 336m, hcp 9)
Näyttävä päätösreikä ylämäkeen. Avauslyönnin sijoittamisella poikkeuksellisen suuri merkitys. Mikäli et pääse ”hyllylle”, pallo valuu helposti kymmeniä metrejä taaksepäin. Näkymä greenille on hieno, La Calan iso klubirakennus hohkaa kutsuvana greenin takana olevan kiviaidan yläpuolella.

Klubi häämöttää kivasti viimeisen reiän greenin yläpuolella.

Tässä linkki La Calan America kentän esittelyyn:

https://fuengirola.fi/la-calan-america-vaatii-ajattelua/

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...