tiistai, maalis 5, 2024

Espanjan uutiskatsaus 2.1.2020

 

Yksi suurimpia uutisointeja joululomilla on ollut kolmen henkilön hukkuminen uima-altaaseen Mijasin alueella. Perheen äiti on tullut julkisuuteen ja kumonnut paikallisviranomaisten väitteen siitä etteivät hukkuneet olisi osanneet uida.

Kommentti: Kuolemantapauksissa pitää olla varovainen kommentoinnin suhteen, mutta totta puhuen uimataitoiset harvemmin hukkuvat uima-altaisiin ilma sairaskohtauksia…

– Suomalaismies kuoli Mazarronin alueella asuntoauton mahdollisessa tuhopoltossa. Paikallinen poliisi on kiinniottanut mahdollisen tekijän, jonka epäillään syyllistyneen murhapolttoon.

- Mainos -

– Espanjan suurin tv-kanava rankkasi eilen Sanna Marinin maailman 4. vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi.

– Neymarin siirtoa Barcelonaan on alettu taas odottaa ja spekuloimaan. Kyseistä asiaa tosin spekuloitiin medioissa koko kesä, mutta turhaan. Viimeisin laskelma kertoo Neymarin hinnaksi 180 miljoonaa euroa. Barcelonalla löytynee tarvittaessa hieman pääomaa, sillä seura nettosi pelkästään mestarien liigasta viime kaudelle noin 117 miljoonaa euroa, vaikka tippui välierissä.

Kommentti: Summa pyörinee karkeasti hieman kotiin päin vetäen samoissa lukemissa kuin Fuengirola.fi – lehden mahdollinen markkina-arvo….

 

– Madridin keskushallinnon politiikalta katalaanijohtajia kohtaan alkaa hajota ”pakka”. Aiemmin jokseenkin keskushallinnon linjaa noudattaneet oikeusviranomaiset ovat alkaneet harjoittaa hieman liberaalimpaa suhtautumista katalaanipoliitikkoihin. Viimeisen asiaan liittyvä vivahde on valtion syyttäjän tulkinta siitä, että mahdollisesti joidenkin politiikkojen kohdalla vangitsemisen peruste ei täyty.

Kommentti: Asia murtaa pahasi keskushallinnon ja viranomaisten linjaa ja aiheuttanee merkittäviä seurauksia vuonna 2020.

– Aurinkorannikon koulu ja siihen liittyvät mahdolliset hankkeet ovat saaneet julkisuutta. Esimerkiksi kauppalehti julkaisi aiheesta hyvän kirjoituksen, jonka voi lukea linkistä:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/5a9b6844-d362-4aa0-baf6-78c618360126?ref=ampparit:8df4

- Mainos -

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...