Kuumaa on ja vesi vähissä

Eteläisessä Espanjassa murskataan pitkäaikaisia lämpöennätyksiä lähes kuukausittain. Huhtikuussa lämmöt ovat Andalusiassa kohonneet ennätyslukemiin useamman kerran, eikä toukokuu näytä ennusteiden mukaan yhtään viileämmältä.

Auringonpalvojille ja rantaleijonille helteet ovat toki hyvä uutinen. Lämpimistä keleistä kannattaa ottaa kaikki huvi ja hyöty irti.

Asialla on myös se toinen, ikävämpi puoli. Vettä ei ole taivaalta tippunut moneen kuukauteen pisaraakaan. Kuivuus vaivaa koko Andalusiaa ja vesivarastot hupenevat kovaa tahtia. Andalusiassa vedenkeräysaltaissa on alle 30% vettä kokonaiskapasiteetista. Joissain altaissa on vajottu jo kriittisen 25%:n alle.

Vesitilanne on huolestuttava, vaikka alueen poliitikot ja viranomaiset rauhoittelevatkin kansalaisia. Esimerkiksi Andalusian turismista vastaava ministeri Arturo Bernal sanoi viime viikonloppuna Málagan yliopiston turismiviikon avajaisissa veden riittävän kesän yli. Mitään käyttörajoituksia Aurinkorannikolla ei tarvitse ottaa käyttöön, myös turisteille riittää tarpeeksi vettä koko kiihkeän kesän yli.

- Mainos -

Uskotaan ja luotetaan viranomaisten sanaan veden riittävyydestä. Kesän yli mennään iloisesti suihkutellen.

Mikäli kuiva kausi jatkuu vielä pitkälle syksyyn, silloin alkaa ministereidenkin puntti tutista.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...