tiistai, maalis 5, 2024

Torreblancan ranta pääsi eroon ”häpeäpilkustaan”

 

Paseo Maritimoa Torreblancan kohdalla jo vuosia rumentanut tyhjä ravintolarakennus on vihdoin jyrätty sileäksi.

Paikallisten puheissa Paseo Maritimo 115 kohdalla rannan puolella sijainnut rakennus kulki sitkeästi nimellä el Bote. Nimi tulee ravintolasta, joka rakennuksessa pitkään oli.

Kyseinen el Bote oli aikanaan 80-luvulla Fuengirolan ensimmäinen ja ainoa chiringuito, joka sijaitsi rantaa reunustavan kivimuurin toisella puolella. Kaikki muut sijaitsevat rantahiekan puolella.

- Mainos -

El Bote painui ravintolana unholaan jo aikoja sitten, sittemmin rakennuksessa toimi erilaisia ravintoloita ja mm. jäätelökioski. Tuoreemmat Aurinkorannikon asukkaat saattavat muistaa talon nimellä Carpe Diem, joka oli viimeinen isompi ravintola rakennuksessa.

Vielä vuonna 2014 paikalla toimi ravintola Gavia. (Kuva: Google)

Viime vuodet rakennus on ollut lähes tyhjillään, lukuun ottamatta sen kaupungin puoleisessa päädyssä toiminutta pientä kioskia. Tyhjä rakennus on rapistunut ja kerännyt liepeilleen myös epämääräistä tallaajaa.

Kiinteistön haltuunotto ei ole tietenkään yksinkertainen prosessi, ja tässä tapauksessa Andalusian maakuntahallitukselta vei useamman vuoden saada tyhjillään oleva rakennus haltuunsa, niin että se voitiin korjauskelvottomana jyrätä maan tasalle.

Avointa tilaa

Vaikka ”el Bote” sijaitsikin ns. tuhannen taalan paikalla aivan meren rannassa, ei sen paikalle – ainakaan toistaiseksi – rakenneta uutta kiinteistöä. Sen sijaan alue kunnostettiin samaan henkeen kuin miltä rantakatu muutoinkin näyttää. Toisin sanoen katu kivettiin, sen varteen istutettiin palmuja ja laitettiin runsaasti penkkejä. Sen lisäksi kadunvarteen tehtiin kymmenkunta pysäköintiruutua.

Nyt el Boten paikalla on avointa tilaa jalankulkijoille ja vaikka tapahtumien järjestämiseen Torreblancan ja Carvajalin asukkaille.

Kyseiseltä kohdalta jalankulkuväylä on nyt selvästi leveämpi kuin muualta. Paikalle muodostuu jopa aukiolta vaikuttava tila. Fuengirolan pormestari Ana Mula onkin todennut, että paikkaa voidaan jatkossa käyttää hyvin myös erilaisten tapahtumien järjestämiseen, koska Torreblancan kohdalla ranta-alueella tällaista aukiota ei oikeastaan muualla olekaan.

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...