Lukuaika: Koirilla on oma ruokalista Marbellan hittikahvilassa – Pepe-hauva testasi tarjoilun

Koirilla on oma ruokalista Marbellan hittikahvilassa – Pepe-hauva testasi tarjoilun

Ankkamakkaroita hauvalle, kahvia ja kakkua isännälle. Tässä suositussa, ex-huippumallin omistamassa kahvilassa Puerto Banusissa nelijalkaisille ystäville tarjoillaan ensin.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
4 min lukuaika
Hau ja hyvältä maistuu! Pepe-poika, 4, pääsi testaamaan marbellalaisen koirakahvilan.

Lohimakroneja, kanaherkkuja, miniburgereita, lihaterriiniä… nyt on hauvoille herkkuja tarjolla.

Marbellassa Espanjan Aurinkorannikolla sijaitseva Rosa’s Cafe on noussut nopeasti suosioon.

Sen lisäksi, että Puerto Banusin maailmankuulun huvipursisataman liepeillä sijaitseva kahvila on tyylikäs ja trendikäs, se houkuttelee myös nelijalkaisia ystäviä.

- Mainos -

Rosa’s Cafe on koiraystävällinen kahvila, jossa karvaturreilla on oma ruokalistansa. Kahvilan 16-sivuinen ruokalista on kuin värikäs, kiiltelevä aikakausilehti, ja yksi sivu on varattu koirien menulle.

Hinnat eivät ole pahimmasta päästä: annos kanaherkkuja 1,50 euroa, koko laatikko 5,90 €.  Luomilihasta tehty terriini 5,50 euroa, lohimakronit 1,50 euroa.

Fuengirola.fi testasi koirakahvilan 4-vuotiaan Pepen kanssa. Pepe on kaikkiruokainen mittelspitz-rotuinen iloinen karvaturri, joka ei todellakaan nirsoile ruuan kanssa.

Pepe-mittelspitz valmiina testaamaan Puerto Banusin trendikahvila Rosa’s Cafen.
Tarjoilutiskillä on sulassa sovussa esillä niin ihmisherkkuja itsetehtyjen kakkujen muodossa kuin koirienkin suupaloja.
Ruokalistalla on sivun oma koiramenu.

Entinen huippumalli Ana perusti kahvilan

Kuten Rosa’s Cafe mainostaa, kahvila on koko perheelle tarkoitettu – ja koirat ovat perheenjäseniä.

– Vaikka ne eivät osaa puhua, niillä on tunteet, ne rakastavat meitä, pitävät meille seuraa ja osoittavat kiintymyksensä joka päivä, ja siksi on mielestämme vain reilua, että koirillakin on erikoismenu, kahvilan perustaja Ana Santos perustelee.

Espanjalainen Ana on entinen malli, joka on asunut ja työskennellyt Kapkaupungissa, Milanossa ja Dubaissa, mutta kotinaan hän pitää nimenomaan Espanjan Aurinkorannikkoa ja Marbellaa. Kotoisin Ana on Salamancan kaupungista.

Kahvila avautui vuonna 2018 ja on ollut siitä saakka niin paikallisten kuin turistienkin suosiossa. Ruusuihin viittaava nimi tulee 30 000 silkkiruususta, joilla kahvilan seinät on sisustettu.

– Hassua kyllä, lempikukkani ei ole ruusu, vaan lilja, Ana nauraa.

Ana Santos on entinen espanjalainen huippumalli, joka perusti Rosa’s Cafen vuonna 2018 Marbellaan.
Kahvilan päätyseinä on tehty silkkiruusuista, joita on kuudessa eri värisävyssä.

- Mainos -

”Koirat eivät häiritse ketään”

Ana sanoo, että koiraherkkujen myyntituloista viisi prosenttia menee hyväntekeväisyyteen, alueen koiratarhoille.

Koirien läsnäolo kahvilassa ei ole aiheuttanut ongelmia, vaan melkeinpä päinvastoin.

– Monet sellaisetkin asiakkaat, joilla ei ole koiraa, ovat ihastuksissaan. Koirat eivät häiritse ketään ja jos koira ei osaa käyttäytyä, niin reagoimme kuten huonokäytöksisen ihmisenkin kanssa: pyydämme menemään ulos. Keskustelulla ja terveellä järjellä pärjää kyllä aina, Ana sanoo.

Kun Pepe-hauveli vieraili viime lauantaina Rosa’s Cafessa, paikalla oli runsaasti brunssin nauttijoita. Miltei kaikki pöydät niin sisällä kuin ulkonakin olivat täynnä, mutta Pepen lisäksi vain yhdessä pöydässä oli koira.

Kahvikuppiin saa lempibrändinsä logon

Kahvilan ihmisherkutkin ovat saaneet nimittäin suitsutusta: orgaaniset raaka-aineet, terveelliset smoothiet, bagelit, vohvelit, leivät ja kakut ovat kaikki itsetehtyjä ja herkullisia. Rosa’s Cafe tarjoaa niin aamiaista, brunssia kuin lounastakin.

Erikoisuutena on myös ns. Fashion Coffee eli muotikahvi, jossa maitokahvin vaahtoon saa valita lempimuotisuunnittelijansa logon: vaikkapa Chanel, Dior, Hermés, Ralph Lauren… Hintaa kupilla on 6,50 euroa.

Maistuisiko kupillinen muotikahvia Ralph Laurenin logolla?
Herkullinen lohi-bagel 13,90 euroa.

Pepe nautiskeli vauhdilla

Pepe sai pöydän kahvilan sisältä. Mittelspitz-pojalle tuotiin oitis vesikulho – ja vaikka sekin oli kahvilan värin mukaisesti vaaleanpunainen, se ei herraa haitannut.

Yhteisymmärryksessä isännän kanssa Pepe valitsi ruokalistalta annoksen kanaherkkuja á 1,50 € sekä miniburgereita á 1,50 €. Aamiaisesta oli nimittäin sen verran lyhyt aika, ettei tähän aikaan ollut syytä syödä sen enempää. Hauvelinkin linjoista on syytä pitää kiinni.

- Mainos -

Muita makuja voi tulla maistamaan sitten seuraavalla kerralla. Sen verran vauhdilla annokset nimittäin katosivat Pepen kuonoon, kun ne valkoisella lautaselle hänelle tarjoiltiin.

Ihmiset saivat luonnollisesti omat annoksensa vasta koiran jälkeen.

Rosa’s Cafe sijaitsee Marbellan Puerto Banusissa osoitteessa Avenida Playas del Duque, Gaviotas IV, Local 3.

Näin tarjoiltiin Pepen valitsemat kanaherkut ja miniburgerit.
Pepe ei malttanut edes istahtaa odottamaan lautasannostaan, kun herkut jo katosivat parempiin suihin.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *