Lukuaika: Kodinhoidon palveluja ikäihmisille

Kodinhoidon palveluja ikäihmisille

Petra Rossi Andacare

 

Aurinkorannikolla pitkään toiminut kodinhoidon palveluja tuottava Andacare on saanut uuden vetäjän. Turkulainen Petra Rossi aloitti Andacaren asiakkuuspäällikkönä lokakuun alussa.

-Meidän missiomme on helpottaa seniorikansalaisten arkista elämää. Haluamme olla apuna arjessa monella tapaa. Siivous, ruoanlaitto, vuodevaatteiden vaihto ja monet muut arjen askareet ovat ikääntyville ihmisille usein raskaita. Meidän luotettavat ja ammattitaitoiset työntekijämme ottavat nuo tehtävät hoitaakseen. Voimme myös auttaa päivittäisissä ostosjärjestelyissä ja vaikkapa ulkoiluttaa seniorikansalaisia, heidän niin halutessaan, Rossi kertoo Andacaren toiminnasta.

Myös henkilökohtaisen hygienian ylläpidossa avustaminen kuuluu Andacaren palvelukonseptiin. Esimerkiksi suihkussa käyminen on monelle ikääntyvälle lähes mahdoton tehtävä yksin ja turvallisesti.

- Mainos -

-Teemme aina tarpeiden kartoituskäynnin asiakkaan kotona. Siinä mietitään yhdessä mitä kaikkea apua voimme tarjota. Samalla katsotaan, onko itse asunnossa kaikki kunnossa, meillä on tarjolla myös kiinteistöhuoltoon liittyviä palveluja. Voimme myös tehdä asumista helpottavia parannuksia.

Varsinaisia sairaanhoidollisia palveluja Andacare ei toistaiseksi tarjoa, mutta sillä on laaja yhteistyöverkosto niin suomalaisten kuin kansainvälisten lääkäri- ja sairaalapalvelujen kanssa jo pidemmältä ajalta.

Kysyntää seniorikansalaisten kodinhoidon palveluille Aurinkorannikolla on paljon. Ammattimaista suomenkielistä tarjontaa ei ole ollut juurikaan tarjolla.

-Meillä kaikki työntekijät ovat saaneet vähintään lähihoitajan koulutuksen Suomessa. Toimimme kaikessa ammattimaisesti ja läpinäkyvästi. Haluamme, että asiakkaillamme on turvallinen olo tarjoamistamme palveluista.

Andacarella on uusien työntekijöiden rekrytointi käynnissä. Alkavan talven aikana on tarkoitus palkata 3-5 työntekijää kodinhoidon palveluihin. Lisätietoja ja työpaikoista ja muutenkin Andacaren toiminnasta löytyy osoitteesta www.andacare.es .

-Tevetuloa myös juttelemaan toimistollemme. Päivystän tässä vaiheessa toimistolla tiistaisin ja torstaisin klo 11-16. Kun saamme lisää väkeä töihin, tavoite on, että toimistokin palveluineen on avoinna päivittäin. Varaathan keskusteluajan etukäteen, jottei toimisto ruuhkaudu.

Andacaren toimisto löytyy osoitteesta Avenida Alcalde Clemente Diaz Ruiz 6. Kyseistä katua kutsutaan palmukaduksi. Fuengirolan juna- ja bussiasema sijaitsevat toimiston välittömässä läheisyydessä.

Andacare on mukana tuottamassa palveluja myös Calahondaan rakennettavaan Priima -yhtiöiden seniorikeskukseen.

- Mainos -

-Seniorikeskushanke etenee suunnitellussa aikataulussa. Valmistuttuaan se tuo jälleen lisää työvoiman tarvetta meille. Toistaiseksi meillä ei ole omia hoidollisia tiloja mutta tilanne muuttuu viimeistään tuolloin.

Turusta Espanjaan

Petra Rossi on koulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja, hänellä on taustallaan pitkä ura Turun yliopistollisen keskussairaalan palveluksessa. Lisäksi hän on Suomessa ollut mukana järjestelemässä kodinhoidon palveluja.

Rossi muutti perheineen Aurinkorannikolle pari vuotta sitten. Lapset (9 ja 15 vuotta) käyvät Aurinkorannikon suomalaista koulua.

-Lapset ovat viihtyneet koulussa oikein hyvin ja me mieheni kanssa vanhempina olemme myös olleet tyytyväisiä kouluun. Muutenkin olemme viihtyneet Aurinkorannikolla erinomaisesti.

Kipinä Espanjaan on syntynyt jo nuoruudessa.

-Vietin parikymppisenä au pair -vuoden Madridissa ja Espanja vei sydämeni. Käytännön asiat kuitenkin pitivät minut Suomessa viime vuosiin saakka. Miehelleni aukesi mahdollisuus etätöihin ja päätimme käyttää tuon mahdollisuuden muuttamalla Fuengirolaan. Päätös on osoittautunut erinomaiseksi. Ja nyt olen itsekin siis löytänyt mielenkiintoisen tehtävän itselleni, jossa voin hyödyntää koulutustani sekä monipuolista kokemustani Suomesta.

Antti Pekkarinen

- Mainos -

https://fuengirola.fi/category/hyvinvointi/

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...