Blogi

Politiikkaa?

Koirat haukkuvat ja karavaanit kulkevat. Hallitus, EU-tukipaketit, korona ja Kaipola. Aihetta on varmasti kritisoida näitäkin aiheita. Keväällä kuitenkin oltiin niin liikuttavankin samaa mieltä, miten koronaa hoidetaan ja yrityksiä tuetaan, politiikka tuntui olevan sivuseikka.

Syksy muutti kaiken. Nyt tehdään asiasta kuin asiasta poliittisia, yhteisvastuusta ei ole tietoakaan. Tulee väkisinkin mieleen vuosikymmenien takaiset palopuheet omasta erinomaisuudesta ja toisten teilaamisesta. Tuntuu uskomattoman typerältä tähän aikaan kun maailman laajuinen, sodan jälkeinen suurin lama kuristaa joka puolelta ja Suomessa on kuitenkin tällä hetkellä parempi tilanne kuin useimmissa muissa maissa, on kysymys koronasta tai taloudesta.

Loppuvuodesta tiedetään kuitenkin tulevan taloudellisesti ankara. BKT tulee menemään miinukselle noin 7% (pankkien ennusteiden keskiarvo). Suhdannenäkymät ovat myös kurjia. Rakentaminen -16%, teollisuus -14%, palvelut -18,7% ja vähittäiskauppa miinusta 11,3%.

Nyt tarvitaan sitä yhteistyötä kaikkien osapuolten kesken, jotta käppyrät saataisiin paremmiksi. Vaalit kuitenkin lähestyvät pikku hiljaa ja kaikki poliittiset keinot ovat sallittuja. Siinä ei paljon ajatella Suomen parasta, vain oma menestys on se juttu ja toivotaan ettei äänestäjillä olisi pitkää muistia menneisyyden asioiden hoidosta.

Ei meillä eläkeikäisillä aurinkorantalaisilla ole mitään hätää, työt on tehty ja toisten tekemisten arvostelu sen kuin vain kiihtyy. Pitäisi kuitenkin muistaa ajan olevan ihan pikkuisen eri kuin vuosikymmeniä sitten.

Vesa Uusi-Kilponen

Mitä pidit jutusta?
+1
4
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa