Lukuaika: Kevätmyrsky nosti hurjat aallot

Kevätmyrsky nosti hurjat aallot

Tämän kevään ensimmäinen myrsky Aurinkorannikolla on nostanut jopa kuusimetrisiä aaltoja.

Viranomaiset julistivat tiistai-iltapäivästä keskiviikkoiltaan oranssin varoituksen rajun merenkäynnin vuoksi. Jopa yli kuusimetriset aallot pyyhkivät Málagan provinssi rantoja kauttaaltaan.

Meren riehunta on aiheuttanut muun muassa laivaliikenteen perumisen Málagan ja Almerían satamista Afrikan puolelle, esimerkiksi Melillaan.

Laivaliikenteen ohella luvassa on isoja hankaluuksia rannoille. Pääsiäisviikko on tunnetusti tärkeä alueen turismille, ja rannat halutaan saada semana santan aikana saapuville turisteille edustuskuntoon. Nyt pääsiäiseen on vain alle kolme viikkoa, ja myrsky laittaa rannat mullin mallin.

Monin paikoin esimerkiksi lähellä merta sijaitsevien chiringuitojen terassit ovat aaltojen tuoman hiekan vallassa. Aallot vievät myös mennessään joillekin alueille varta vasten tuotua hienompaa rantahiekkaa.

- Mainos -

Málagan sataman edustalla sijaitseva mittapoiju rekisteröi keskiviikkoaamuna 6,18 metrisiä aaltoja.

Korkeampia aaltoja nähtiin viimeksi huhtikuussa 2017, kun sama poiju mittasi lähes 8-metrisiä aaltoja. Vielä korkeammat aallot koettiin vuonna 1995, kun Málagan rantaan vyöryivät jopa 8,5 -metriset aallot.

Mutta mieltä aalloista olivat surfaajat? Lue lisää tämän viikon lehdestä.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...