Kesän kuumat feriat keinuttavat lanteita

Jos ei kesäaikaan keksi omasta päästä riittävästi juhlan aiheita, voi aina turvautua espanjalaiseen juhlakalenteriin. Sieltä eivät juhlat lopu kesken.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

Kesä on Aurinkorannikolla luonnollisesti juhlinnan aikaa jo siitäkin syystä, että alue täyttyy niin espanjalaisista kuin ulkomaalaisistakin kesäloman viettäjistä. Kesän, loman ja muun vastaavan juhlimisen ohessa kevät, kesä ja syksy ovat myös feriakautta.

Espanjalaisilla ferioilla juhlitaan ja kunnioitetaan monesti kaupungin suojelupyhimystä. Ei kuitenkaan kaikissa tapauksissa.

Ferioiden juhlimisessa ei myöskään olla kovin mustasukkaisia, naapurikaupungin ferioilla käydään mielellään myös pippaloimassa. Juhlat ovat juhlat.

Feriakausi avataan jo huhtikuussa Sevillan Feria de Abril -juhlan merkeissä. Tänä vuonna Sevillan maineikkaita ferioita juhlittiin 14. – 20.4.

- Mainos -

Sevillan lisäksi ferioita on jo ehditty juhlia mm. Marbellassa, 5. – 9. kesäkuuta ja Mijasin las Lagunasissa 26. – 30. kesäkuuta.

Tämän lehden mennessä painoon ovat Esteponan feriat parhaillaan käynnissä, ne juhlitaan 1. – 7. heinäkuuta.

Virgen del Carmenia juhlitaan heinäkuussa

Ennen massaturismin saapumista, Aurinkorannikko oli kalastajien seutua. Siksi ei olekaan ihme, että kalastajien suojeluspyhimys Virgen del Carmen on tärkeä juhlinnan aihe monessa kaupungissa ja kylässä.

Päivä on 16.7. joka tänä vuonna osuu tiistaille. Juhlaan kuuluu kauniita traditioita, esimerkiksi Los Bolichesissa Virgen del Carmenin patsas kannetaan mereen. Myös Los Bolichesin, Fuengirolan kaupunginosan omat feriat ajoittuvat tämän paikallisen pyhän ympärille, perjantaista tiistaihin 12. – 16.7.

Fuengirolan lisäksi Virgen del Carmenia juhlitaan mm. Esteponassa, Torremolinosissa ja Velez-Málagassa.

Málgan massiiviset feriat

Elokuuta kohti siirryttäessä feriakausi jatkuu. Miten ferioita juhlitaan Afrikan mantereella, sen voi käydä katsastamassa Espanjalle kuuluvassa Ceutan kaupungissa Välimeren vastarannalla. Ceutan feriat juhlitaan 29.7. – 5.8.

Elokuussa juhlitaan myös Málagan ferioita. Nämä massiiviset kekkerit alkavat lauantaina 17.8. ja kestävät kahdeksan päivää, päättyen lauantaina 24.8.

Karkeasti juhlinta Málagassa jakautuu kahdelle alueelle: päiväsaikaan juhlitaan kaupungin keskustassa, illan ja yön tunteina karkeloidaan feria-alueella, jonne pääsee kätevästi junalla, kun jää pois Victoria Kent asemalla.

- Mainos -

Ruoka, juoma, musiikki, laulu ja tanssi ovat läsnä erittäin vahvasti. Pohjoismaiseen juhlintaan tottuneelle korvatulpat saattavat olla hyvä varuste. Ja keskellä helteisintä kesää myös nestetasapainosta kannattaa pitää huolta.

Mijas ja Fuengirola syksyllä

Aurinkorannikon ”suomalaisimmissa” kaupungeissa, Fuengirolassa, Torremolinosissa ja Mijasissa ferioita juhlitaan hieman syksymmällä.

Mijas Pueblon ferioiden aika on perinteisesti syyskuun alkupuolella. Tämänvuotisten juhlien tarkkoja päiviä ei vielä ole virallisesti lyöty lukkoon, mutta mitä ilmeisimmin ajankohta on 3. – 8. syyskuuta.

Syyskuun lopussa juhlitaan Torremolinosin ferioita. Feria de San Miguel alkaa keskiviikkona 25.9. ja päättyy sunnuntaina 29.9.

Fuengirolan feriat juhlitaan 6. – 12. lokakuuta. Tänä vuonna päivät ovat sunnuntaista lauantaihin. Feriaviikolla maanantai 7.10. on paikallinen pyhä, Fuengirolan suojeluspyhimyksen Rosarion päivä. Näin ollen Fuengirolassa on mahdollisuus kolmeen perättäiseen vapaapäivään. Liikkeiden, virastojen ynnä muiden poikkeusaikatauluihin kannattaa kuitenkin varautua muinakin päivinä.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *