Katumus

 

Espanjassa katumus on suuressa arvossa.

Katollisessa kirkossa pappi antaa synninpäästön henkilölle, joka käy ripittäytymässä. Syntinen katolinen saa anteeksi jopa kuolemansynnin, joka muuten johtaisi iankaikkiseen rangaistukseen, lausumalla muutaman Ave Marían.

Espanjan valtio katuu lähes kolmesataavuotista kolonialismiaan Amerikassa. Hallitus yritti pari vuotta sitten sovittaa siirtomaa-ajan syntejä jakamalla koronarokotteita – heti Yhdysvaltain jälkeen – eniten Etelä-Amerikkaan, vaikka maatieteellisesti loogisempi vaihtoehto avustuksille olisi ollut Pohjois-Afrikka.

- Mainos -

Latinoamerikkalaiset taas saavat tänne tavallista helpommin viisumin. Heille tarjoutuu myös mahdollisuus hakea Espanjan kansalaisuutta vuosia ennen EU-kansalaisia. Suomalainen joutuu myös luopumaan omasta kansalaisuudestaan, kun hänestä tulee espanjalainen, mutta latinot ovat oikeutettuja kaksoiskansalaisuuteen. Se on katumusta se.

Myös kristitty ja ateisti voi katua Espanjassa. Esimerkiksi 200 euron sakkolapun maksamisesta selviää puoleen hintaan, kun sen hoitaa kahdessa viikossa. Epäilty tunnustaa silloin syyllisyytensä ja luopuu valitusoikeudesta. Valtio ei määrää synnintunnustuksesta Ave Maríaa, mutta helpottaa kukkaroa satasella.

Benalmádenassa selvisin 16 euron pysäköintivirhemaksusta kahdeksalla eurolla, koska minua kadutti niin maan perk… – ei vaan perusteellisesti.

Fuengirolassa olin saada sydärin, kun nappasin tuulilasista 60 euron pysäköintivirhemaksun. Onneksi Fuge on katumuksen kehto, kunhan maksaa laskun 72 tunnin sisään. Katumukseni arvo oli lähes 90 prosenttia eli rangaistuksen hinta oli 6,55€.

Totuuden nimessä luulen, että sakko on tarkoituksellisesti 60 euroa, koska turistit eivät ymmärrä espanjaa eikä katumusta. Jättilasku lähtee autovuokraamon kautta lopulta kuljettajalle. Sitä ei tarvitse katua.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Mika Heikkilä
Kirjoittaja on Málagassa asuva freelancer.
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...