Fuengirolan Parque del Rosarioon saapuu illan katulätkäpeliin rivistö innokkaita liikkujia. Paikalle saapunut ensikertalainenkin otetaan avosylin vastaan ja mukaan on kenen vain helppo tulla. Omia varusteita tarvitsee vain kengät joilla on hyvä juosta sekä vesipullon. Mailan ja peliliivin saa lainaksi ja peli voi alkaa. Osa tulee hieman myöhempään, mutta mukaan vain ja jonkun pitää lähteä aiemmin, silti peli jatkuu.
Filip Bovin halusi luoda yhteisöllisyyttä ja otti siihen avukseen katulätkän.
–Kilpailu ei ole pääasia, mutta mukana on kilpailullisia ihmisiä. Yhteisömme muokkautuu osallistujien mukaan. Tärkeää on kuitenkin, että kaikilla on mielekästä tekemistä.
Bovin peräänkuuluttaa puistokulttuuria sekä niin sanottua ”koko kylä kasvattaa” periaatetta. Turvallisessa ympäristössä eri kulttuurit sekä ikäluokat sulautuvat yhteen ja myös kielellistä oppimista tapahtuu.
–Pelin kieli muuttuu pallollisen pelaajan kielen mukaan.
Se onkin haaste, sillä suomen lisäksi kentältä kuluu ainakin venäjää, englantia ja espanjaa. Silti peli kulkee ja hiki virtaa sekä maskien takaa paljastuu hymyilevät silmät.
Mikäli perheen pienimmät eivät vielä ole peli-iässä, niin vakiopelaajista koostuvat vapaaehtoiset aikuiset tarjoavat maksuttoman lastenhoitopalvelun pelin ajaksi. Mukana on myös nuoria, jotka saavat työkokemusta ja taskurahaa toimiessaan lapsiparkin apukäsinä.
–Emme ole varsinaisesti järjestäytynyt porukka, mutta paikalliset yritykset kiinnostuivat toiminnasta ja halusivat ojentaa auttavan käden katulätkäporukalle. Näillä rahoilla olemme hankkineet pelipaitoja, maskeja ja voimme antaa taskurahaa lapsiparkin nuorille. Lisäksi meidän taustatukena on seurakunta sekä rotarit, Bovin kertoo.
Fuengirolan kaupunki on myös ollut myötämielinen toiminnalle.
–Kaupunki antoi luvan esimerkiksi kentän reunalla sijaitseviin julisteisiin.
Katulätkää pelataan maanantaisin ja keskiviikkoisin. Lisätietoja löydät facebookin sivustolta Street Hockey – project by Tutors.
Tiina Jokinen