Lukuaika: Jumppamaikat liikunta- ja kulttuuriretkellä

Jumppamaikat liikunta- ja kulttuuriretkellä

Liikunnanopettajien opintopäivät Fuengirolassa keräsi yhteen suomalaisia ja espanjalaisia jumppamaikkoja suomalaisten opettajien syysloman aikana .

Aurinkorannikolla toimii Suomen Liikunnan ja Terveystiedon Opettajien LIITO ry:n alainen paikallinen liikunnanopettajakerho, johon kuuluu noin 10 täällä asuvaa tai täällä pidempiä aikoja lomailevaa liikunnanopettajaa. Vuonna 2016 perustetun kerhon tavoitteena on yhdessä kokoontumisen ja yhdessä liikkumisen lisäksi myös tukea Aurinkorannikon suomalaisen koulun liikuntakasvatusta. Kerho on mm. osallistunut koulun Liikkuva Koulu – projektiin sen alkuvaiheessa.

Fuengirolaan kokoontui neljän päivän ajaksi 25 liikunnanopettajaa Suomesta. Lisäksi yhtenä opintopäivänä mukaan oli kutsuttu Fuengirolan espanjalaisten koulujen liikunnanopettajia tavoitteena yhteistyön lisääminen ja verkostoituminen paikallisten koulujen liikunnanopettajien kesken.

Opintopäivien suunnittelun lähtökohtana on ollut tuoda esille paikallisia liikuntamahdollisuuksia, mahdollistaa ympäristöön ja kulttuuriin tutustumista, saada uusia ideoita ja uutta perspektiiviä omaan työhön sekä lisätä työssä jaksamista ja hyvinvointia.

Välimeren aalloille päästiin vesiliikuntakeskus Club Nauticon mukana.

- Mainos -

Aurinkorannikon liikunnanopettajakerhon puheenjohtaja Heleena Kullas on asunut rannikolla pitkään ja toiminut ennen eläkkeelle jäämistään suomalaisen koulun liikunnanopettajana pitkään. Hänen ja koulussa parisen vuotta sitten toimineen liikunnanopettajan, Eva-Greta Snällin verkostot, sekä paikallisen liikuntakulttuurin tuntemus auttoivat merkittävästi opintopäivien ohjelman suunnittelussa. Fuengirolan kaupunki ja sen liikuntatoimi suhtautuivat myönteisesti liikunnanopettajien vierailuun ja pitivät erinomaisena ajatuksena yhteistyön kehittämistä paikallisten koulujen liikunnanopettajien kesken.

Opintopäiviin kuului paljon myös liikuntaa. Los Pacosin Fuengirola Padel by Wekap tarjosi loistavat olosuhteet padelin ohjattuun opetukseen ja pelikokeiluun erinomaisten espanjalaisten valmentajien opastuksella. Välimeren aallot tulivat tutuiksi vesiliikuntakeskus Club Nauticon toimesta, kun Escuela de Velan osaavat ohjaajat, Susana Fraile Fernandez ja Marta opastivat monelle tuttua suppailua. Purjehduskokeilu oli kuitenkin useimmille uusi kokemus ja muutama jopa uskalsi kokeilla purjehdusta laserveneellä melko navakassa tuulessa. Iltapäivällä rannalla pidetty Marta López Condésin ja Monica Missan ilmajoogatunti rauhoitti mieltä ja kehoa ja tutustutti monet kiehtovaan liikuntamuotoon ennen illan flamencoesityksen seuraamista. Mieleenpainuvia hetkiä olivat varmasti myös aamujoogan huikeat hetket meren rannalla auringon noustessa merestä tunnin aikana.

Myös rullakiekkoon päästiin tutustumaan.

Paikallinen nopeasti suosiotaan lisännyt Fuengirola Lionsin Hockey Inline, rullakiekko, Jari Nymanin opastuksella kiinnosti kovasti suomalaisia ja lauantaipäivänä mukana olleita kolmea espanjalaista liikunnanopettajaa. Espanjalaisten opettajien kanssa pidetyn yhteisen päivän päätti Pedro Ruizin yhdessä Riitta Pääjärvi-Myllyahon pitämä erinomainen erilaisista oman maan tyypillisistä liikuntaleikeistä ja viitepeleistä koostunut kaksituntinen.

Liikunnanopettajien opintopäivät 23 jätti varmasti monia hienoja muistoja osallistujien mieleen. Uusia tuttavuuksia luotiin suomalaisiin ja paikallisiin espanjalaisiin liikunnanopettajiin. Fuengirolan kaupungin liikuntatoimen suhtautuminen opintopäiviin ansaitsee kiitoksen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...