Joulun hoitavat tuoksut

Appelsiini

Makean tai karvasappelsiinin kuoresta saatavan eteerisen appelsiiniöljyn lämmin ja raikas tuoksu on rentouttava, mielialaa kohottava ja se vähentää hermostuneisuutta. Tämä eteerinen öljy sopii vatsa- ja kuukautiskipujen hoitoon, se vaikuttaa myös ruuansulatusta edistävästi ja lisää ruokahalua.

Kaneli

- Mainos -

Eteerisenä öljynä kaneli on stimuloiva ja lämmittävä, se helpottaa verenkierto-ongelmissa,ruuansulatuksessa sekä reumaoireissa. Sitä suositellaan myös lihaksia ja kestävyyttä vahvistavana fyysiseen uupumukseen sekä voimattomuuteen. Kanelinlehtiöljy on hyvin vahvaa, annosteluna usein yksikin tippa on riittävä aromaterapiatarkoituksiin.

Kardemumma

Herkullisen mausteinen ja lämpimän tuoksuinen kardemummaöljy kohottaa sensuaalisuutta, vahvistaa hermoja ja hälventää henkistä väsymystä.

Neilikka

Mausteneilikka on tulinen öljy, joka vahvistaa fyysisesti ja henkisesti. Yhdessä piparmintun ja kanelin kanssa se virkistää tehokkaasti mieltä ja valpastuttaa.

Eteeriset öljyt sopivat vain ulkoiseen käyttöön ja ne on aina laimennettava ennen käyttöä. Niitä ei myöskään tule käyttää suorassa auringonvalossa. Lapsille, vakavasti sairaille sekä raskauden ja imetyksen aikana eteerisiä öljyjä suositellaan käytettäväksi vain rajoitetusti ja valikoidusti.

Lähde: www.energiakeskus.com

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...