Hyvinvointi

Joulun hoitavat tuoksut

Jouluiset tuoksut sopivat myös aromaterapiakäyttöön.

Joulun tuttuja tuoksuja on saatavana myös eteeristen öljyjen muodossa. Lisää muutama tippa kylpyveteen, hierontaöljyyn tai tuoksulyhtyyn ja nauti tuoksujen niin keholle kuin mielelle hyvää tekevistä vaikutuksista.

Appelsiini

Makean tai karvasappelsiinin kuoresta saatavan eteerisen appelsiiniöljyn lämmin ja raikas tuoksu on rentouttava, mielialaa kohottava ja se vähentää hermostuneisuutta. Tämä eteerinen öljy sopii vatsa- ja kuukautiskipujen hoitoon, se vaikuttaa myös ruuansulatusta edistävästi ja lisää ruokahalua.

Kaneli

Eteerisenä öljynä kaneli on stimuloiva ja lämmittävä, se helpottaa verenkierto-ongelmissa,ruuansulatuksessa sekä reumaoireissa. Sitä suositellaan myös lihaksia ja kestävyyttä vahvistavana fyysiseen uupumukseen sekä voimattomuuteen. Kanelinlehtiöljy on hyvin vahvaa, annosteluna usein yksikin tippa on riittävä aromaterapiatarkoituksiin.

Kardemumma

Herkullisen mausteinen ja lämpimän tuoksuinen kardemummaöljy kohottaa sensuaalisuutta, vahvistaa hermoja ja hälventää henkistä väsymystä.

Neilikka

Mausteneilikka on tulinen öljy, joka vahvistaa fyysisesti ja henkisesti. Yhdessä piparmintun ja kanelin kanssa se virkistää tehokkaasti mieltä ja valpastuttaa.

Eteeriset öljyt sopivat vain ulkoiseen käyttöön ja ne on aina laimennettava ennen käyttöä. Niitä ei myöskään tule käyttää suorassa auringonvalossa. Lapsille, vakavasti sairaille sekä raskauden ja imetyksen aikana eteerisiä öljyjä suositellaan käytettäväksi vain rajoitetusti ja valikoidusti.

Lähde: www.energiakeskus.com

Mitä pidit jutusta?
+1
14
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa