Lukuaika: Joukko suomalaisia pidätetty rahanpesusta Aurinkorannikolla

Joukko suomalaisia pidätetty rahanpesusta Aurinkorannikolla

Fuengirola.fi:n saamien tietojen mukaan yksi pidätetyistä on Fuengirolassa asuva entinen SM-tason nyrkkeilijä Mika Toppari.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
3 min lukuaika
Mika Toppari.

Poliisi on ottanut kiinni useita suomalaisia Espanjan Aurinkorannikolla.

Fuengirola.fi:n saamien luotettavien tietojen mukaan pidätykset tehtiin noin pari viikkoa sitten. Pidätettyjä on yhteensä noin 20.

Pidätykset tapahtuivat Aurinkorannikolla, mistä kiinniotetut vietiin Madridiin odottamaan siirtoa Suomeen. Lehden tiedossa ei ole, onko epäillyt siirretty jo Suomeen odottamaan oikeudenkäyntejä.

Epäillyt rikokset koskevat ainakin rahanpesua.

- Mainos -

Mika Toppari vangittiin poissaolevana

Fuengirola.fi:n saamien tietojen mukaan yksi pidätetyistä on entinen SM-tason nyrkkeilijä, huumerikoksista aiemmin Suomessa tuomittu Mika Toppari, 48. Hän on Aurinkorannikolla tuttu hahmo.

Toppari on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana 14.11. epäiltynä törkeästä rahanpesusta.

Törkeästä rahanpesusta voidaan tuomita vankeutta minimissään 4 kuukautta ja maksimissaan kuusi vuotta.

Fuengirola.fi kertoo epäillyn nimen, koska hän on esiintynyt julkisuudessa, omaa vakavan rikoshistorian sekä on nyt epäiltynä törkeästä rikoksesta.

”Pidän ilmastosta ja elämäntyylistä”

Toppari kertoi maaliskuussa 2019 Fuengirola.fi:n haastattelussa, että muutti Espanjan Aurinkorannikolle syksyllä 2018. 

– Olen käynyt täällä jo useamman vuoden. Pidän ilmastosta ja elämäntyylistä. Se on rennompaa ja leppoisampaa kuin Suomessa, Toppari kuvaili tuolloin.

Lue myös: SM-tason vahtimestari

Mika Toppari voitti aktiiviaikoinaan 91-kiloisissa kaksi SM-pronssimitalia (1998, 2000) sekä kerran Tammer-turnauksen (2001). Hän on myös edustanut Suomea pari vuotta maajoukkueessa.

- Mainos -

Toppari valmensi nyrkkeilijöitä Fuengirolassa

Some-sivunsa mukaan Toppari valmensi nyrkkeilijöitä Fuengirolassa paikallisella klubilla.

Hän työskenteli aikaisemmin Fuengirolassa myös ovimiehenä parissakin suomalaispaikassa sekä lisäksi Marbellassa yökehon portsarina.

– Portsarin tärkein ominaisuus on tulla ihmisten kanssa toimeen. Ihmiset lähtevät yleensä, kun heille toteaa, että on aika poistua, 185-senttinen ja noin satakiloinen Toppari sanaili muutama vuosi sitten.

Toppari tuomittu kokaiinista

Mika Toppari toimi ennen Espanjaan muuttoaan Tampereella suositun ravintolan portsarina.

Hänellä on useita rikostuomioita.

Vuonna 2006 Toppari sai vuoden ja 4 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen kymmenen kokaiinigramman hallussapidosta. 

Vuonna 2008 ex-nyrkkeilijä tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hän oli muiden tuomittujen kanssa tuonut Tampereelle kilon kokaiinia ja välittänyt sekä käyttänyt ainetta.

Sai kahden vuoden ehdottoman tuomion

Vuonna 2018 Toppari sai sakkotuomion kannabiksen ostamisesta Tampereen suuressa kokaiinijutussa, johon liittyi myös NHL-kiekkoilija Jori Lehterä. Syytettyjä jutussa oli yli 20.

- Mainos -

Liiga toi Tampereelle noin kaksi kiloa puhdasta kokaiinia. Sitä jatkettiin muilla aineilla siten, että katukauppaan päätyi kolmisen kiloa vähän laimeampaa huumetta. Poliisin arvion mukaan kokaiinierän arvo on ollut katukaupassa 400 000-450 000 euroa.

Pian tämän mittavaa julkisuutta saaneen huumejutun jälkeen Mika Toppari karisti Pirkanmaan pölyt ja muutti Espanjan Aurinkorannikolle.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *