Jos ja jos…

Jos tädillä olisi munat täti olisi setä – näin rajusti pieni muutos vaikuttaa kokonaisuuteen vanhan sanonnan mukaan.

Tällaisilla sanonnoilla on kiva leikkiä. Suomen kesä on nyt ainutlaatuisen lämmin, tai ainakin nämä muutamat viikot keskikesän ympärillä. Väkisinkin tulee mieleen maat, joissa lämpö vallitsee ympäri vuoden Suomen kesän lukemissa tai enemmän. Miten näissä maissa työt ja työajat määräytyvät? Suomessa on ulkotöissä pakkasraja ja Espanjassa siesta kuumimpaan aikaan.

Jos ja jos tämä rakas Tellus hieman asennoltaan nyrjähtäisi ja näin aurinko möllöttäisi keskemmältä taivaalta tuoden Espanjan lämpötilat Suomeen ja yötön yö jäisi historiaan. Miten täällä Suomessa sen jälkeen sujuisivat työtehtävät kun ympärillä on tuhansittain järviä ja pitkä rannikko hienoine saaristoineen. Varmasti silloin tultaisiin vähemmillä varoilla toimeen. Teltat ja mökit käyttöön koko vuodeksi ja työvoimapula pahenisi entisestään. Suuri joukko etelästä siirtyisi täyttämään nämä työpaikat ja hyvässä lykyssä Suomen kieli saisi viralliseksi seurakseen Espanjan ja muiden etelän maiden kielet. Uskonnon hulabaloo olisi selvä asia. Rauman giältä puhuttaisiin Haminkarissa entistä väkevämpänä ja Savoa Louhoksella.

- Mainos -

Aleksis Kiven mukaan ’Maailma muuttuu Esko’. Tulisiko Pohjanmaasta Suomen Katalonia itsenäisyysvaatimuksineen? Emme varmaan toivo näin käyvän, vai mitä? Vähän tähän suuntaan ollaan menossa.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä tv:n musiikkiohjelma kiinnostaa eniten?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...