Lukuaika: Fuengirolassa voi nyt tilata suomalaisen lääkärin koti- tai hotellikäynnille

Fuengirolassa voi nyt tilata suomalaisen lääkärin koti- tai hotellikäynnille

Fuengirolan Los Bolichesissa sijaitseva suomalainen lääkärikeskus, Costaklinikka, on nyt virallisesti lanseerannut lääkärin koti- ja hotellikäynnit palveluvalikoimaansa.

-Suomalaisen lääkärin koti- ja hotellikäynnit ovat olleet hyvin kysytty palvelu. Viime vuosina olemme tehneet koti- ja hotellikäyntejä hyvin satunnaisesti vain silloin, kun se on ollut potilasaikataulujen puitteissa mahdollista, toteaa Costaklinikan perustaja ja vastuulääkäri Jan Wiklund.

Costaklinikan rivit ovat sittemmin vahvistuneet uusilla lääkäreillä, mikä mahdollistaa myös koti- ja hotellikäyntipalveluiden kehittämisen ja niihin panostamisen. Costaklinikan kotikäyntilääkärinä toimii yleislääkäri ja työterveyshuollon erikoislääkäri Jan Wiklund.

Lääkärin kotikäynti on oiva vaihtoehto perinteiselle vastaanotolle silloin, kun sairaus tai muu vaiva tekisi klinikalle vastaanotolle kulkemisesta hankalaa ja vaivalloista.

- Mainos -

-Erilaiset infektiotaudit, joihin liittyy korkea kuume, kova väsymys, oksentelu tai ripulointi, ja erilaiset tuki- ja liikuntaelimistön vaivat, jotka vaikeuttavat liikkumista, ovat yleisiä syitä lääkärin vastaanotolle. Jatkossa esimerkiksi näistä syistä vastaanotolle tuleville voimme tarjota perinteisen klinikkavastaanoton vaihtoehdoksi lääkärin koti- tai hotellikäynnin.

Lääkärin kotikäynneillä on myös positiivinen vaikutus potilasturvallisuuteen ja toipumiseen. Kun lääkäri tulee sinne missä potilas on, potilas voi levätä ja keskittää kaiken energiansa itse taudista parantumiseen. Mikäli potilaalla on jokin tarttuva infektiotauti, vähentyy myös riski tartuttaa tautia laajemmalti, kun potilaan ei tarvitse käyttää julkisia kulkuneuvoja tai liikkua muiden ihmisten parissa sairaana päästäkseen vastaanotolle klinikalle.

Tarvittavat välineet kulkevat lääkärin mukana

 Kotikäyntilääkärin vastaanotto ei juurikaan eroa klinikalla pidetystä vastaanotosta. Kotikäynnillä lääkärillä on kaikki lääkärin työssä tarvittavat tutkimus- ja testivälineet mukanaan.

-Kotikäynneillä pystymme tekemään erilaisia tutkimuksia ja testejä yhtä lailla, kuin jos vastaanotto olisi pidetty klinikalla. Kotikäyntilääkärillä on mukanaan tarvikkeet ja laitteet erilaisten pikatestien tekoon ja analysointiin. Kaikki tarvittavat välineet ja testit mahtuvat kotikäyntilääkärin selässä mukana kulkevaan reppuun.

Normaalin lääkärivälineistön lisäksi, repusta löytyy poskionteloultraääni, sydänfilmilaite, hapetus-, PEF-, ja verenpainemittari. Käytetyimpiä pikatestejä ovat tarkka CRP-tulehdusarvo, streptokokki A, virtsatesti, korona-influenssa testi, verisuonitukosarvo ja sydänlihastapahtuman merkkiaine.

Kotikäyntilääkärin repussa kulkee kaikki tarvittava.

Toiminta-alueena Mijas – Fuengirola – Benalmadena

 Kotikäyntilääkäri liikkuu potilaan asunnolle tai hotellille kätevästi skootterilla. Costaklinikan kotikäyntilääkärin toiminta-alue on Fuengirolasta Mijakseen ja Benalmadenaan.

-Kotikäyntilääkärin toimintasäde on käytännössä noin 10 kilometriä Los Bolichesissa sijaitsevalta klinikaltamme. Toki mikäli kysyntää ja tarvetta on, voimme tehdä koti- tai hotellikäynnin myös pidemmän matkan päähän.

Kotikäyntilääkärin käynnin hinta muodostuu edestakaiseen matkaan lääkärillä kuluvasta ajasta ja potilaan luona vietetystä ajasta.

- Mainos -

Mikäli potilaalla on matkavakuutus ja potilaan vaiva kuuluu matkavakuutuksen kattavuuden piiriin, on potilaan suositeltavaa pyytää omalta matkavakuutusyhtiöltään maksusitoumus eli suoralaskutuslupa lääkärin kotikäynnille.

Matkavakuutusyhteistyö

Costaklinikka tekee yhteistyötä kaikkien suomalaisten matkavakuutusyhtiöiden kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että potilaalla on mahdollisuus pyytää matkavakuutusyhtiöltään maksusitoumus kotikäynnille, jolloin Costaklinikka voi laskuttaa koti- tai hotellikäynnistä suoraan potilaan vakuutusyhtiötä. Maksusitoumus pyydetään oman matkavakuutusyhtiön matkahätäpalvelusta.

-Suomalaisten vakuutusyhtiöiden matkahätäpalvelut toimivat kokemuksemme mukaan hyvinkin sujuvasti ja rivakasti. Matkahätäpalvelun jonossa joutuu harvemmin jonottamaan ja matkahätäpalvelu lähettää maksusitoumuksen sähköisesti suoraan klinikalle.

-Suomalaisten vakuutusyhtiöiden matkahätäpalveluiden asiakaspalvelijoille Costaklinikka on myös tullut tutuksi vuosien varrella. He lähettävät meille useita kymmeniä maksusitoumuksia viikottain.

Maksusitoumuksen saamisen edellytys on se, että vaiva kuuluu matkavakuutuksen kattavuuden piiriin. Tämä tarkoittaa sitä, että lääkärikäynnin syy tulee olla matkan aikana sattunut tapaturma tai äkillisesti ja odottamattomasti alkanut tai pahentunut sairaus.

-Matkalle lähtiessä kannattaa varmistaa, että matkavakuutus on varmasti voimassa koko ulkomaan reissun ajan. Ilman erikseen ostettavia matkavakuutuksen pidennyksiä, ovat matkavakuutukset useimmiten voimassa 45, 60 tai 90 päivää matkan alkamisesta.

Monen Aurinkorannikolla talvehtivan suomalaisen matkavakuutus ei kata koko reissun pituutta. Matkavakuutukselle saa kuitenkin useimmiten ostettua pidennyksen koko matkan ajaksi. Matkavakuutuksen pidennyksen osto kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen matkavakuutuksen voimassaoloajan umpeutumista.

Kotikäyntilääkärin toimintasäde on noin 10km Los Bolichesista, tarvittaessa lääkäri lähtee pidemmällekin.

Kotikäyntilääkärin tilaaminen

Lääkärin tilaaminen koti- tai hotellikäynnille onnistuu kätevästi Costaklinikan asiakaspalvelun kautta, joko puhelimitse tai viestitse. Kun ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, kannattaa varautua kertomaan asunnon tai hotellin osoite ja muut saapumisohjeet. Tärkeitä saapumisohjeita on mm. asuinkiinteistön tai hotellin nimi ja muut lähellä olevat maamerkit.

- Mainos -

On myös hyvä huomioida taloyhtiön mahdolliset lukitut portit ja ovet. Jos taloyhtiössä ei ole summeria, voi potilas joutua tulemaan avaamaan taloyhtiön oven lääkärille.

Mikäli lääkäri ei löydä perille ohjeista huolimatta, soittaa lääkäri potilaan ajanvarauksen yhteydessä antamaan numeroon tarkempia saapumisohjeita varten.

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Costaklinikan kanssa.

 

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...