Lukuaika: Irina Viitala: ”On tärkeää valita oikeat kumppanit”

Irina Viitala: ”On tärkeää valita oikeat kumppanit”

Espanjan Suomalaiset Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Irina Viitala nostaa Fuengirola.fi:n kolumnissaan esiin asenteen merkitystä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika

”Ei siitä mitään tule!” – Synkkä ja pessimistinen mielenmaisema on meille suomalaisille tutumpi näky kuin ikkunaan piiskaava räntäsade. Lisätään tähän vielä ripaus naapurikateutta, niin olemme kansakuntamme negatiivisten piirteiden ytimessä.

Onneksi omaan mielenmaisemaan voi hyvin vaikuttaa: Ensinnäkin jos havaitsee omassa ajattelussaan tai puheissaan negatiivisuuden vireen ja laittaa sille stopin. Toisekseen ei mene mukaan muiden tuottamaan manipulatiiviseen pahanpuhumiseen. Kolmannekseen etsii ajattelulleen virikkeitä rakentavasta ja eteenpäin vievästä keskustelusta.

Niin henkilökohtaisessa elämässä kuin liike-elämässäkin on tärkeää valita oikeat kumppanit. Harvempi meistä onnistuu yksin, vaan hyvä kumppani, ystävä, tiimi tai yhteisö lopulta rakentaa menestyksen. Toisaalta väärät kumppanit voivat viedä tuhoon. Seura tekee kaltaisekseen.

- Mainos -

Jos kansakuntana heijastamme negatiivisuutta, kuinka voimme odottaa menestystä maailmalla?

Eikö olisikin hienoa, jos yhä useampi suomalainen menestyisi paremmin niin työssä kuin ihmissuhteissakin? Se, että ystävälläsi menee hyvin tai paremmin kuin ennen, ei ole sinulta pois. Ystävällinen kannustus ja positiiviset ajatukset vievät meitä eteenpäin kansana, ystävinä, tiiminä ja kumppaneina paljon tehokkaammin kuin kateus ja pahat puheet. – Kannusta, älä kadehdi.

Kyllä siitä hyvä tulee!

TAGIT:
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *