Lukuaika: Ihmissalakuljettajat pakottivat siirtolaiset mereen – neljä kuoli Andalusian vesillä

Ihmissalakuljettajat pakottivat siirtolaiset mereen – neljä kuoli Andalusian vesillä

Järkyttävä murhenäytelmä Espanjan Andalusiassa Cádizin liepeillä tallentui osaksi videolle.

Lounais-Espanjassa, Andalusiassa sijaisevalla Cádizin lahdella koettiin järkyttävä tapahtuma viime keskiviikkona iltapäivällä.

Lukuisat rannalla ja lahdella olleet silminnäkijät joutuivat todistamaan, kun ihmissalakuljettajien häikäilemätön toiminta johti neljään kuolemaan.

Tapahtumaa todistivat mm. paikallisen purjelautakerhon nuoret.

Tuulinen iltapäivä Camposoton rannalla San Fernandon kunnassa muuttui eloonjäämistaisteluksi, kun yhtäkkiä Afrikan mantereelta kohti Cádizin lahden rantaa kiitänyt kumivene ilmestyi näkyviin.

- Mainos -

Voimakkailla moottoreilla varustetussa ihmissalakuljettajien pikaveneessä oli viranomaisten mukaan 27 siirtolaista, joskin aluksi puhuttiin jopa 35 hengestä. Kyydissä oli tiettävästi ainakin kuusi lasta.

Siirtolaisia uhattiin aseella ja pakotettiin mereen

Rannan edustalla, voimakkaiden virtausten keskellä salakuljettajat pakottivat siirtolaisia hyppäämään pois veneestä, kun taas osa työnnettiin väkisin pois aluksesta sen lähestyessä maata.

Salakuljettajien kerrottiin uhanneen siirtolaisia aseella, jos he eivät noudata ohjeita.

– Ammun, jollet hyppää, salakuljettajien kuultiin huutavan.

Kymmenet paikalla olleet ihmiset kiiruhtivat auttamaan veden varaan joutuneita siirtolaisia.

– Me lähdimme siirtolaisia kohti ja siihen mennessä, minuutin tai kahden sisällä, heistä oli jo kolme kasvot alaspäin, yksi purjelautailijoista kertoi paikalliselle televisioasemalle.

Apu tuli liian myöhään neljälle siirtolaiselle, jotka julistettiin kuolleiksi pian sen jälkeen.

- Mainos -

Järkyttävä video näyttää tapahtumat

Lisäksi neljän selviytyneistä kerrottiin kärsineen hypotermiasta, koska Cádizin edustalla Atlantin vesi on nyt alle 15 celsiusastetta. Alueella on myös voimakkaita virtauksia. Ainakin yksi vedestä pelastetuista vietiin sairaalahoitoon.

Guardia Civil tutkii murhenäytelmää.

Tapahtumat tallentuivat videolle, ja se on päätynyt uutisiin ympäri Eurooppaa.

Rannalta kuvatussa videossa näkyy, kuinka musta linjakas pikavene ilmestyy lahdelle ja siirtolaisia pakotetaan veteen. Videolla on myös kuvaa hiekkarannalle pelastautuneista siirtolaisista.

Marokosta Espanjaan 5 000 eurolla

Niin sanottujen taksiveneiden käyttö leviää Etelä-Espanjassa ihmissalakuljetusmafioiden keskuudessa. Tämäntyyppiset puolijäykät kumiveneet, joita myös huumekauppiaat suosivat, pääsevät Eurooppaan noin tunnissa Marokosta.

Salakuljettajat pakottavat yleensä matkustajansa hyppäämään mereen lähellä rantoja, jotta he voivat palata täydellä vauhdilla Marokkoon. Epätoivoiset siirtolaiset maksavat jopa 5 000 euroa yksisuuntaisesta matkasta.

Lue myös: Miljoonasakot ja vuosia vankeutta – kovat tuomiot Mijasin-rannalle huumeita salakuljettaneille

- Mainos -

Suurin osa siirtolaisista pyrkii Kanarialle

Cádiz sijaitsee Espanjan eteläkärjessä, noin 20 kilometriä Pohjois-Afrikan rannikolta. Läheisestä sijainnista huolimatta Cádiz ei ole yleinen saapumispaikka Pohjois-Afrikasta lähteville siirtolaisille, koska kaupunkia ympäröivät meriolosuhteet ovat epävakaat.

Lisäksi valvontaa alueella on tehostettu, koska se sijaitsee lähellä strategisesti tärkeää Gibraltarin salmea, joka erottaa Välimeren Atlantista.

Suurin osa Espanjan alueelle pyrkivistä siirtolaisista suuntaa sen sijaan Kanariansaarten saaristoon. He matkustavat maailman vaarallisimpana pidettyä muuttoreittiä pitkin.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi, kuvakaappaus videolta
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...