Nawab, Fuengirola – Idän eksotiikkaa

Intialaisia ravintoloita on maailma pullollaan. Tällä kertaa testasimme Fuengirolassa sijaitsevan Nawabin, ja se osoittautui varsin mainioksi ruokapaikaksi.

Fuengirolan keskustassa sijaitsee nälkäkaduksi suomalaisten nimeämä Moncayo-katu. Se on noin puolen kilometrin mittainen kadunpätkä, jossa ravintolat, pubit ja baarit ovat vieretysten. Käytännössä kadulla ei muuta olekaan kuin anniskeluravintoloita.  Lämpöisinä iltoina nälkäkadulla on mukava kuljeskella ja piipahtaa lasilliselle baariin jos toiseenkin. Hyvää ruokaa etsiessä nälkäkadulla kannattaa olla tarkkana. Monet kadun ravintoloista ovat niitä tyypillisimpiä turistirysiä, missä asiakkaan ei oletetakaan palaavan uudelleen, joten palvelulla ja laadulla ei ole niin kauheasti väliä. Onneksi myös ruokapuolella nälkäkadulta löytyy positiivisia poikkeuksia.

Yksi positiivisista yllättäjistä on intialainen ravintola Nawab. Se sijaitsee suunnilleen puolivälissä katua rannan puolella.

Intialaiset osaavat maustamisen jalon taidon ruuanlaitossa

Ravintola on sisustettu kodikkaan mukavasti, ja heti ovelta toivotetaan ystävällisesti tervetulleeksi. Muutenkin palvelu on erittäin ystävällistä ja huomioivaa koko aterian ajan.

Testiryhmämme otti alkuun mixed multanin eli kokoelman alkupaloja. Tarjottimelta löytyi intialaisia samosa-pasteijoita ja muita kasvisherkkuja, tandorikanaa ja paljon muita herkkuja.  Näillä maukkailla pikkupaloilla ruokahalu vähintäänkin herätettiin.

- Mainos -
Mixed multan, kokoelma intialaisia alkupaloja

Pääruokana söimme lammasta ja kanaa, eri tavoin laitettuna. Molemmista löytyi vahvoja makuja, mutta maustaminen oli tehty taitavasti. Hyvän intialaisen kokin merkki on se, että ruoka maistuu tuliselta, mutta silti makuaisti säilyy, eikä suuhun tule epämiellyttävää poltteen tunnetta. Juuri näin oli Handi-kana ja Sharabi-lammas valmistettu. Herkullista.

Intialaista Handi -kanaa ja Sharabo lammasta

Nawabin lista on laaja, mutta harvinaisen selkeä. Pääruokien kohdalla on ensin selvitetty, miten ja mitä mausteita käyttäen ruoka on valmistettu, sitten asiakas saa valita kyseisen aterian joko lihasta, kanasta, kalasta tai äyriäisistä valmistettuna. Lisukkeeksi on mahdollista ottaa monin eri tavoin valmistettua riisiä ja/tai nan-leipää joko maustettuna tai sellaisenaan.

Testiryhmämme kanssa samaan aikaan Nawabiin sattui kaksi nuorta suomalaista neitoa, Päivi ja Miranda. He kertoivat nauttineensa ateriasta ja tulevansa ehdottomasti uudestaan Nawabiin syömään. Niin varmasti tekee testiryhmämmekin, ja palaava asiakas on suurin kiitos, minkä ravintoloitsija voi saada.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...