Urheilu Uutiset

Historiaa ja sankaritarinoita rullakiekon avausturnauksessa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Punapaitainen Latin Team saapui sarjaan uutena joukkueena ja aloitti uransa kahdella voitolla. (Kuvat: Felix Alcalá)

Fuengirola LIONS isännöi Liga Andaluzan avausturnausta, joka oli varsin tapahtumarikas.

 

Vääntö rullakiekon Andalusian herruudesta käynnistyi viime viikonloppuna avausturnauksen merkeissä. Turnaus pelattiin Fuengirolassa, Santa Fen kentällä Los Bolichesissa.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Fuengirola LIONS organisaation voimahahmo Jari Nyman pääsi kertomaan myös tv-kameroille rullakiekon ilosanomaa. Kentällä puhui miehen maila kahden maalin ja kolmen maalisyötön verran.

Fuengirola LIONSin organisaatio pelaa Liga Andaluzaa kolmella joukkueella: Barona Fuengirola, joka pelaa mustilla paidoilla, keltaisissa paidoissa esiintyvä Fuengirola Vikings ja punapaitainen Fuengirola Latin Team. Viimemainittu on uusi tulokas sarjassa.

Näin ollen heti turnauksen ensimmäisessä ottelussa tehtiin historiaa, kun Fuengirola Latin Team pelasi ensimmäisen ottelunsa kyseisessä sarjassa. Ja miksi aloittaa tappiolla, kun voi kerran aloittaa rökälevoitollakin. Tämä lienee ollut Latin Teamin johtoajatus ottelussa, joka päättyi fugelaisten 10-1 voittoon. Latin Teamin historian ensimmäisen maalin sai kunnian iskeä Alexander Morhac.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Ei ollut alku hankala Latin Teamilla. Kaksi ottelua, kaksi voittoa, maaliero 23-4.

Latin Team oli voitokas myös toisessa ottelussaan, jossa ottavana osapuolena esiintyi Bulldogs Ceuta. Loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle 13-3.

Avausturnauksen suurimmasta kylvetyksestä vastasi Fuengirola Vikings, joka voitti ensimmäisessä ottelussaan Dragonsin maalein 26-0. Ottelun maalihai oli tammikuussa 60 vuotta täyttävä Heikki Hänninen, joka tinttasi kiekon verkkoon kuudesti.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Vikings järjesti avausturnauksen pahimman pöllytyksen, kun se kaatoi Dragonsin maalein 26-0.

Vikings voitti myös toisen ottelunsa, jossa Sevilla HL kaatui lopulta maalein 6-4.

Sankarin synty

Todellinen sankaritarina koettiin kolmannen fuengirolalaisjoukkueen, Baronan taholla. Vaikka LIONSin organisaatiossa on tällä kaudella yllin kyllin maalivahteja, kävi nyt onnettomien sattumusten summana niin, ettei Baronalla ollut turnaukseen maalivahtia. Esiin astui Terhi Mäkilä.

– Kun olen joukkueen surkein pelaaja niin voin mennä maaliin, perusteli Mäkilä itse, joka ei ollut ikinä pelannut maalivahtina.

Mäkilä hoiti viransijaisuuden enemmän kuin tyylikkäästi, ja Barona voitti ottelun Granadan Buhosta vastaan maalein 15-7. Vaikka Mäkilän selän taakse livahti seitsemän kiekkoa, ehti hän venyä myös lähes 30 torjuntaan. Ensikertalaiselle kirjattiin näin ollen komea, yli 80:n torjuntaprosentti.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Baronan Terhi Mäkilä ei ole ikinä hävinnyt maalivahtina yhtään ottelua.

– Olin ihan super innoissani. Ihan super hermostunut ja jännitti tosi tosi paljon, mutta kaikista eniten olin innoissani. Veli antoi ainoana vinkkinä, että älä ihan kaikkea sitten imuroi. Ja tämän jälkeen mun 3v. alkoi laulaa repeatilla:”Imuri,imuri,imuri”, Terhi Mäkilä kertasi jälkikäteen tunnelmiaan juuri ennen ottelua.

Baronan toinen ottelu ”sisarjoukkue” Vikingsiä vastaan siirrettiin. Baronan kapteeni Manu Mielikäinen ja Vikingsin kapteeni Teemu Rastas pyysivät pelin siirtämistä, koska kyseessä on tärkeä derby ja liigan yksi kovimmista otteluista. Se halutaan pelata sitten kun myös Baronalla on vakituinen maalivahti pelissä.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Baronan avausturnaus jäi yhden ottelun mittaiseksi, mutta siitä toki kairattiin voitto. Maalivahtina pelasi pikakomennuksella ensikertalainen Terhi Mäkilä.

Avausviikonlopun jälkeen sarjan kärjessä ovat Vikings ja Latin Team, molemmilla kahdesta ottelusta täydet kuusi pistettä. Barona on kolmella pisteellään sijalla kuusi, mutta sillä on siis vain yksi ottelu pelattuna.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Avausturnauksen jälkeen mennään Fuengirolan kaksoisjohdossa.

Janne Leipijärvi

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa