Lukuaika: Historiaa ja sankaritarinoita rullakiekon avausturnauksessa

Historiaa ja sankaritarinoita rullakiekon avausturnauksessa

 

Vääntö rullakiekon Andalusian herruudesta käynnistyi viime viikonloppuna avausturnauksen merkeissä. Turnaus pelattiin Fuengirolassa, Santa Fen kentällä Los Bolichesissa.

Fuengirola LIONS organisaation voimahahmo Jari Nyman pääsi kertomaan myös tv-kameroille rullakiekon ilosanomaa. Kentällä puhui miehen maila kahden maalin ja kolmen maalisyötön verran.

Fuengirola LIONSin organisaatio pelaa Liga Andaluzaa kolmella joukkueella: Barona Fuengirola, joka pelaa mustilla paidoilla, keltaisissa paidoissa esiintyvä Fuengirola Vikings ja punapaitainen Fuengirola Latin Team. Viimemainittu on uusi tulokas sarjassa.

Näin ollen heti turnauksen ensimmäisessä ottelussa tehtiin historiaa, kun Fuengirola Latin Team pelasi ensimmäisen ottelunsa kyseisessä sarjassa. Ja miksi aloittaa tappiolla, kun voi kerran aloittaa rökälevoitollakin. Tämä lienee ollut Latin Teamin johtoajatus ottelussa, joka päättyi fugelaisten 10-1 voittoon. Latin Teamin historian ensimmäisen maalin sai kunnian iskeä Alexander Morhac.

Ei ollut alku hankala Latin Teamilla. Kaksi ottelua, kaksi voittoa, maaliero 23-4.

- Mainos -

Latin Team oli voitokas myös toisessa ottelussaan, jossa ottavana osapuolena esiintyi Bulldogs Ceuta. Loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle 13-3.

Avausturnauksen suurimmasta kylvetyksestä vastasi Fuengirola Vikings, joka voitti ensimmäisessä ottelussaan Dragonsin maalein 26-0. Ottelun maalihai oli tammikuussa 60 vuotta täyttävä Heikki Hänninen, joka tinttasi kiekon verkkoon kuudesti.

Vikings järjesti avausturnauksen pahimman pöllytyksen, kun se kaatoi Dragonsin maalein 26-0.

Vikings voitti myös toisen ottelunsa, jossa Sevilla HL kaatui lopulta maalein 6-4.

Sankarin synty

Todellinen sankaritarina koettiin kolmannen fuengirolalaisjoukkueen, Baronan taholla. Vaikka LIONSin organisaatiossa on tällä kaudella yllin kyllin maalivahteja, kävi nyt onnettomien sattumusten summana niin, ettei Baronalla ollut turnaukseen maalivahtia. Esiin astui Terhi Mäkilä.

– Kun olen joukkueen surkein pelaaja niin voin mennä maaliin, perusteli Mäkilä itse, joka ei ollut ikinä pelannut maalivahtina.

Mäkilä hoiti viransijaisuuden enemmän kuin tyylikkäästi, ja Barona voitti ottelun Granadan Buhosta vastaan maalein 15-7. Vaikka Mäkilän selän taakse livahti seitsemän kiekkoa, ehti hän venyä myös lähes 30 torjuntaan. Ensikertalaiselle kirjattiin näin ollen komea, yli 80:n torjuntaprosentti.

Baronan Terhi Mäkilä ei ole ikinä hävinnyt maalivahtina yhtään ottelua.

– Olin ihan super innoissani. Ihan super hermostunut ja jännitti tosi tosi paljon, mutta kaikista eniten olin innoissani. Veli antoi ainoana vinkkinä, että älä ihan kaikkea sitten imuroi. Ja tämän jälkeen mun 3v. alkoi laulaa repeatilla:”Imuri,imuri,imuri”, Terhi Mäkilä kertasi jälkikäteen tunnelmiaan juuri ennen ottelua.

- Mainos -

Baronan toinen ottelu ”sisarjoukkue” Vikingsiä vastaan siirrettiin. Baronan kapteeni Manu Mielikäinen ja Vikingsin kapteeni Teemu Rastas pyysivät pelin siirtämistä, koska kyseessä on tärkeä derby ja liigan yksi kovimmista otteluista. Se halutaan pelata sitten kun myös Baronalla on vakituinen maalivahti pelissä.

Baronan avausturnaus jäi yhden ottelun mittaiseksi, mutta siitä toki kairattiin voitto. Maalivahtina pelasi pikakomennuksella ensikertalainen Terhi Mäkilä.

Avausviikonlopun jälkeen sarjan kärjessä ovat Vikings ja Latin Team, molemmilla kahdesta ottelusta täydet kuusi pistettä. Barona on kolmella pisteellään sijalla kuusi, mutta sillä on siis vain yksi ottelu pelattuna.

Avausturnauksen jälkeen mennään Fuengirolan kaksoisjohdossa.

Janne Leipijärvi

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...