Hevosen selässä huolet haihtuvat

Maastoretken varrelle osuu pätkä joenpohjaa, jota on virkistävä ratsastaa. (Kuva: Sonja Riihikangas)

Ratsastusretki Torre del Marin maisemissa luonnon keskellä virkistää niin mieltä kuin kehoa. Maastoretken varrelle osuu monenlaisia maisemia.

Ratsastusretki Torre del Marin maisemissa luonnon keskellä virkistää niin mieltä kuin kehoa. Maastoretken varrelle osuu monenlaisia maisemia.

Mereltä päin tuleva pieni tuulenvire viilentää hieman paahtavan kuumaa päivää, kun odottelemme tallin pihassa ratsastusretkelle lähtöä. Edessä on puolentoista tunnin maastoretki.

Olemme varanneet ratsastuksen espanjalaiselta El Club Hípico Almayate -nimiseltä tallilta, joka sijaitsee viiden minuutin matkan päässä Torre del Marista ja puolen tunnin päässä Málagasta.

Espanjalaiseen tyyliin aikataulu on hieman myöhässä, sillä osa hevosista on vielä satuloimatta, kun pitäisi olla jo menossa. Tunnelma on leppoisa, onneksi ei ole mihinkään kiire.

Vähän ennen lähtöä hevoset jaetaan jokaiselle kokemuksen ja taitojen mukaan.

Tallille päästyä alkaa jännitys, minkä hevosen kukakin saa. (Kuva: Sonja Riihikangas)

Vaikka talli sijaitsee vain kivenheiton päässä merenrannalta, kesän aikana rannalla ratsastaminen on kielletty turistisesongin vuoksi. Muina vuodenaikoina myös rannalla ratsastaminen onnistuu.

Vaihtelevaa maastoa

Ratsastamme ensin pientä polkua pitkin läpi tiheän palmuviidakon, kunnes saavumme peltojen keskellä kulkevalle hiekkatielle. Ohitamme talon, jonka pihassa räksyttävät koirat, mutta hevoset eivät ole moksiskaan. Ne vain tallustelevat eteenpäin välittämättä koirista.

Kukkakaalipellon laidassa ravaamme hiukan, kunnes saavumme vilkkaalle tielle. Kun autoja ei näy, ylitämme rauhallisesti tien ja lähdemme etenemään kohti kukkulaa.

Torre del Marissa kukkulan päällä seisoo härkä, kuten Torreblancassakin. (Kuva: Sonja Riihikangas)

Maastoretken varrella maisemat muuttuvat hiekkateistä ja kauniista kukkaköynnöksistä peltomaisemiin. Ratsastamme myös pienen kylän keskustan läpi. Kaviot vain kopsuvat asfalttia vasten, kunnes taas saavumme pienemmille, hiljaisille hiekkateille.

Retken kohokohta koittaa aina, kun nostamme laukan ja pyyhällämme hevosjonossa eteenpäin.

Hevoseni Gitano on hyvin temperamenttinen ja lähtee aina kuin raketti, kun nostamme laukan. Sillä riittää menohaluja, mutta välillä kyyti on epätasaista, kun se laukkaa sivuttain ja pomppii sinne tänne. Eräs hevosista taas on laiska ja pysähtyisi mielellään haukkaamaan evästä.

Muutama hevosista kulkee kuin unelma. Tärkeintä on se, että kaikilla on mukavaa. Ratsastus on yksi parhaista aktiviteeteista, joka saa unohtamaan arjen huolineen ja murheineen.

Laukkaa joella

Jossain vaiheessa ratsastamme puiden alta alamäkeen ja saavumme Velez-joelle, jossa virtaa matala vesi. Ympäristö on hyvin vehreä ja kaunis. Etenemme käynnissä puron solistessa ja veden loiskuessa hevosten kavioista ympäriinsä. Joessa ratsastaminen virkistää.

Pian maastoretken vetäjä kysyy, olemmeko valmiita kunnon laukkapätkään jokisuiston vihreässä ruohikossa. Puhkumme kaikki innosta, joten pian menemme taas ja lujaa.

Kaislikossa suhisee ja loiskuu, kun laukkaamme hevosilla virkistävän pätkän kosteassa ja pitkässä heinikossa. Ympärillä on vain vihreää. Alitamme vielä sillan, ennen kuin ratsastamme hartiat kumarassa kapeasta kaislikosta joenpohjalta ylös takaisin kohti palmumetsää.

Rauhallisen käyntijakson jälkeen otamme vielä viimeisen laukkapyrähdyksen, ennen kuin kaarramme takaisin kohti Almayaten rannalla sijaitsevaa hevostallia.

Sonja Riihikangas

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kännissä rattiin

Tällä viikolla julkistettiin tutkimus, jonka mukaan suomalaiset suhtautuvat rattijuopumukseen muihin eurooppalaisiin...
Marjatta Jabe

Muistoja menneestä

Stadilaiset viettivät 10-vuotisjuhliaan. Avajaisissa muistelin omaa nuoruuttani. Vapun jälkeisenä päivänä 1945...

Viikon kysymys

Huolestuttaako rattijuoppojen määrä Espanjan liikenteessä?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa

Varaa saunavuoro: (+34) 646 111 203