Lukuaika: Hehkuva señorita kertoo : Enrique Granados (1867-1916) – romantikko ja tunteiden ilmaisun mestari

Hehkuva señorita kertoo : Enrique Granados (1867-1916) – romantikko ja tunteiden ilmaisun mestari

Kulttuuriyhdistys Kalevan ensimmäinen Taide ja Tapas tilaisuus on tiistaina 10.10. ravintola Kukossa. Esitelmässä kuullaan musiikkitieteen tohtori (2018) Maria Männikön kokemuksia espanjalaisen pianomusiikin soittamisesta ja esittämisestä.

Männikkö vie kuulijat matkalle 1800- ja 1900-luvun taitteen Espanjaan. Hän on pianisti, joka rakastaa espanjalaista pianomusiikkia. Tunne ja rakkaus espanjalaiseen kulttuuriin sekä Granadosin sävellystyöhön vahvistuivat erityisesti Erasmus-vaihdon aikana Salamancassa. Männikön soittoa on kuvailtu ”..voimakkaita värejä hehkuvaksi, intohimoiseksi, ylvään rituaaliseksi ja kuiskivan aistilliseksi..” (Jukka Isopuro, HS).

Maria Männikkö on menestynyt kansainvälisissä pianokilpailuissa, joista mainittakoon pääpalkinto Ibla Grand Prize -kilpailussa Sisiliassa 2010. Menestyksen myötä hän on päässyt esiintymään merkittäviin saleihin, mm. Carnegie Halliin. Maria on esiintynyt Euroopassa sekä Yhdysvalloissa niin resitaalein kuin orkesterisolistina. Keväällä 2014 Maria soitti Granadosin pianokonserton Suomen kantaesityksen Musiikkitalossa José María Morenon johtaman Karjalan sinfoniaorkesterin solistina. Kritiikki ylisti ”..Maria Männikön virtuoottisuutta, rytmistä imua ja Granadosin pianomusiikin syvää ymmärrystä” (Jan Granberg, HBL). Tallenne n.33 minuutin mittaisesta konsertosta on katsottavissa Youtubessa, haku Marian nimellä.

Maria Männikkö työskentelee laajasti musiikin kentällä. Pianistin työn lisäksi hän toimii pianonsoiton lehtorina Turun konservatoriossa.

- Mainos -

Taide ja Tapakseen on ilmoittauduttava viimeistään maanantaina 9.10. kello 12:een mennessä www.kulttuuriyhdistys-kaleva.info . Tapas-, viini- ja tapahtumamaksu 8€ maksetaan tullessa Kukkoon.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...