Lukuaika: Fuengirolassa joulukonsertoiva Amadeus Lundberg: ”Poikani on osaksi espanjalainen”

Fuengirolassa joulukonsertoiva Amadeus Lundberg: ”Poikani on osaksi espanjalainen”

Komeaääninen tangokuningas rakastaa espanjalaista ruokaa ja aikoo viedä tuoreen kihlattunsa tutustumaan Málagan jouluvaloihin.

Vuoden 2009 tangokuningas Amadeus Lundberg, 34, odottaa malttamattomana joulukuun alun matkaansa Espanjan Aurinkorannikolla.

Vahvoista tulkinnoistaan tunnettu komeaääninen artisti esiintyy itsenäisyyspäivän jälkeen 7.12. Fuengirolan suositussa tapahtumaravintola Kukossa. Kyse on laulajatähden ensimmäisestä Fuengirolan-keikasta.

Ensikeikka Aurinkorannikolla: joululauluja, klassikoita ja tangoja

Ohjelmistoon kuuluu joulusävelmiä, italialaisia klassikoita sekä tangoja.

– On todella hienoa päästä esiintymään Aurinkorannikon suomalaisille. Espanja on minulle tärkeä ja läheinen maa, Amadeus kertoo.

- Mainos -

Häätkin Espanjassa

Amadeus oli naimisissa espanjalaissuomalaisen tatuointitaiteilija Lara del Mar Sánchezin kanssa vuosina 2014-20. Naimisiin he menivät sattumalta Teneriffan-lomalla.

– Samalla rivillä lentokoneessa istuivat pappi ja kanttori. He saivat meidät ylipuhuttua, ja lopulta avioiduimme loman aikana, mies on muistellut hymyillen.

Sormukset ostettiin kiireen vilkkaa ja hääjuhla pidettiin Teneriffalla hiekkarannalla. Vaikka liitto ei kestänyt, sen tuloksena syntyi Amadeuksen silmäterä, rakas poika Rio, 8.

– Poikani on neljäsosaltaan espanjalainen. Satumme olemaan samaan aikaan joulukuussa Fuengirolassa, joten on mahtava viettää myös hänen kanssaan aikaa Aurinkorannikolla.

Lue myös: Martin Alvarado – Argentiinan tangokuningas Aurinkorannikolla

KATSO Amadeus Lundberg & RNO Jouluiselta jo näyttää:

”Tapakset ovat herkkuani”

Fuengirolaan Amadeuksen kanssa matkustaa myös hänen tuore kihlattunsa Heidi, 25. Avopari meni kihloihin viime lauantaina Loviisan kirkossa, kun Amadeus yllättäen kosi kultaansa kirkkokonsertin päätteeksi.

- Mainos -

– Tuntuu hyvältä. Olemme onnellisia, tangotähti iloitsee.

– Aion viedä Heidin Fuengirolassa syömään ainakin katkarapuja valkosipuliöljyssä. Rakastan espanjalaista ruokaa ja tapakset ovat erityisherkkuani. Kun pääsen ostamaan juusto- ja lihatiskiltä oikein ohueksi siivutettua Serrano-kinkkua ja nauttimaan sitä oliivien, Manchego-juuston ja täyteläisen punaviinin kanssa, parempaa ei olekaan!

”Laulan myös espanjaksi”

Amadeus puhuu espanjaa.

– En ole natiivi, mutta pärjään kyllä arjessa. Olen opiskellutkin kieltä. Ohjelmistooni kuuluu myös upeita espanjankielisiä kappaleita, kuten La Cumparsita tai Granada.

KATSO Amadeuksen hieno tulkinta Con te partiro -klassikosta:

Jouluvalot kutsuvat

Amadeus on ollut myös suuri espanjalaisen jalkapallon ystävä.

– Etenkin Criastiano Ronaldon aikaan fanitin Real Madridia ja Barcelonaa, nyt vähän vähemmän.

Espanjassa Amadeus laskee lomailleensa toistakymmentä kertaa, niin Aurinkorannikolla kuin Kanariallakin.

- Mainos -

– Meillä on nytkin vuokra-auto alla, joten aion viedä Heidin ihastelemaan Málagan jouluvaloja. Luin meinaan Fuengirola.fi:stä, että ne ovat taas huikeat.

Lue myös: Málagan jouluvalot syttyvät: katso aikataulu ja kellonajat 2023

Laulaja ehtii keikkailla loppuvuonna vielä Suomessakin. Hänellä on joulukonsertit 15.12. Tuusulan kirkossa ja 22.12. Tampereella. Uudenvuodenaattona Amadeus konsertoi Järvenpää-talossa.

Ensi vuonna Amadeus juhlistaa tangokuninkuutensa 15-vuotisjuhlavuotta mittavan Romanssi-kiertueen merkeissä. Konserttikiertue käynnistyy helmikuussa 2024 ja kestää huhtikuulle saakka.

Amadeus Lundberg esiintyy tapahtumaravintola Kukossa to 7.12. klo 19. Liput 15/18 €, varaa pian: kukko.events@gmail.com tai Kukosta.

Artikkelin kirjoittaja

Jari Peltomäki
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...