keskiviikko, helmi 21, 2024

Fuengirolaan lisää pyöräteitä ja parkkipaikkoja

Fuengirolan kaupunki aikoo helpottaa kevyen liikenteen käyttöä. Pormestari Ana Mula esitteli tällä viikolla ”Programa de Movilidad 2019-2023” ohjelman. Nimensä mukaisesti ohjelman avulla halutaan helpottaa kaupungissa liikkumista vuosina 2019-2023 tehtävillä töillä.

Konkreettisesti tämä tarkoittaa muun muassa 25 kilometriä uusia pyöräteitä. Hanke on varmasti tervetullut sekä turvallisuutensa puolesta pelkääville pyöräilijöille, että edessä junnaaviin pyöräilijöihin kyllästyneille autoilijoille.

Uusista pyöräteistä pääsevät pyöräilijöiden lisäksi tietysti nauttimaan myös esimerkiksi sähköpotkulautoja ja istuttavia sähköskoottereita käyttävät.

– Fuengirolan pinta-ala on vain 10 neliökilomeriä, joten liikkuminen paikasta toiseen on suhteellisen helppoa, mutta mielestäni tätä puolta pitää edelleen kehittä, pormestari Ana Mula totesi.

Lisäksi tarkoituksena on muokata olemassa olevia teitä pyöräilyä haittaavia esteitä poistamalla.

- Mainos -

Lisää parkkipaikkoja

Uusien pyöräteiden lisäksi Mula lupaili helpotusta myös kaupungin luvalla sanoen surkeaan parkkipaikkatilanteeseen. Nykyään parkkipaikoista on monin paikoin pulaa talvikaudellakin, ja kunhan kesä turistisesonki alkaa, on tilanne jotakuinkin katastrofaalinen.

Ana Mulan mukaan lisäparkkipaikkoja on suunnitteilla sekä kaupungin, että yksityisten omistamille tonteille, kunhan sopimusasiat saadaan kuntoon.

Saman hankkeen yhteydessä tarkoitus on myös kehittää Fuengirolan julkista liikennettä.

– Uusia linjoja, tiheämpiä vuoroja ja lisää busseja, Ana Mula luetteli.

Nykyinen sopimus kaupungin bussiliikenteestä on peräisin vuodelta 1994 ja se päättyy tähän vuoteen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Miten Suomelle käy Euroviisuissa?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...