Uutiset

Tiukkaa taistelua

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Eduskuntavaalit pidetään tulevan sunnuntaina. Tuskin koskaan tilanne on juuri ennen vaaleja ollut yhtä jännittävä.

Eduskuntavaalit pidetään tulevan sunnuntaina. Tuskin koskaan tilanne on juuri ennen vaaleja ollut yhtä jännittävä.

Suomalaismedioiden teettämät mielipidekyselyt povaavat SDP:lle vaalivoittoa ja suurimman puolueen asemaa. Vielä suuremmaksi voittajaksi kyselyt näyttävät perussuomalaisia. Viimeisessä kyselyssä ps. on ohittanut jopa keskustan ja kokoomuksen ja pitää hallussaan kakkospaikkaa.

Fuengirola.fi on nettisivuillaan kysellyt talven ajan mitä puoluetta kansalaiset äänestäisivät. Suurin heilahdus näissä kyselyissä nähtiin helmikuussa, kun perussuomalaiset kipusi ylivoimaiseen johtoon. Ps. on pitänyt johtopaikkaa koko kevään, nyt viimeisessä kyselyssä kokoomus nousi aivan tasoihin.

SDP:n ja keskustan heikko menestys näissä kyselyissä on silmiinpistävää. Kuten grafiikan yhteydessä mainitaan, näistä tuloksista ei kannata vetää kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Espanjassa aktiivista

Eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä Espanjassa 3.-6.4.2019 kävi vaaliuurnilla kaikkiaan 7214 suomalaista. Vuoden 2015 eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen vastaava äänimäärä oli Tilastokeskuksen mukaan 5385 annettua ääntä. Nousua oli komeat yli kolmekymmentä prosenttia.

Eniten ääniä annettiin perinteisesti Fuengirolan seurakuntakodilla. Siellä äänensä antoi 3650 suomalaista. Torremolinosissa ääniä annettiin 450 kappaletta eli Aurinkorannikolta pottiin kertyi yhteensä 4100 ääntä. Myös Costa Blacalla äänestettiin aktiivisesti, Torreviejan äänestyspisteessä kansalaisoikeuttaan käytti 1420 äänioikeutettua.

Sunnuntaina jännitetään monessa kodissa ja kapakassa vaalien tulosta. Fuengirolassa vaalivalvojaisia järjestetään useassa ravintolassa. Koppasissa odotetaan riehakasta tunnelmaa, kun perussuomalaiset kokoontuvat katsomaan tuloksia. Kukossa vietetään Aurinkorannikon kokoomuksen järjestämiä valvojaisia. Kaikki valvojaiset ovat toki avoimia kaikille, jäsenkorttia ei ovella kysytä.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Asiasanat

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa