Fuengirola säännöstelee nyt vettä – näin määräykset vaikuttavat arkeen

Pormestarin julistuksella Fuengirolassa muun muassa uima-altaat, puutarhat ja pihat joutuvat nyt jäämään ilman vettä.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
2 min lukuaika
Vedensäännöstely on nyt totta Fuengirolassa.

Pitkään jatkunut kuivuus on nyt aiheuttanut konkreettisia toimia myös Fuengirolan kaupungintalolla. Pormestari Ana Mula on antanut virallisen ilmoituksen, jonka mukaan kaupungissa otetaan käyttöön Andalusian maakuntahallituksen suosittelemat menetelmät veden säästämiseksi.

Tavoitteena on saada vedenkulutus laskemaan 20 prosentilla.

Pienistä syyssateista huolimatta kuivuustilanne Andalusiassa on jatkuvasti pahentunut, ja monin paikoin vedenjakelussa on jo katkoja. Muilla alueilla aluehallinto on patistanut kaupunkeja ja kuntia toimenpiteisiin, jotta vedenkulutus saataisiin laskemaan.

Fuengirolassa on tähän asti menty tiedotuskampanjoin ja kehotuksin, ja sen lisäksi kaupunki on omissa toimissaan pyrkinyt jo pitkään säästämään juomavettä, muun muassa käyttämällä katujen pesuun ns. harmaata vettä juomaveden sijaan ja sittemmin karsimalla katujen pesun vain välttämättömille alueille.

- Mainos -

Nyt kuitenkin myös Fuengirolassa on siirrytty kovempiin menetelmiin.

Jakelukatkoja ei ainakaan toistaiseksi ole tiedossa, mutta vedenkäyttöä rajoitetaan nyt niin, että joihinkin tarkoituksiin vesijohtovettä ei toistaiseksi saa käyttää.

Lue myös: Kuivuuden päättymiseksi vaadittaisiin ennätyssateet

Puutarhat ja uima-altaat ilman vettä

Perjantaina 3. marraskuuta annetun pormestarin julistuksen mukaisesti kiellettyjen asioiden listalla ovat mm. puutarhojen, hedelmätarhojen, puistojen ynnä muiden viher- ja liikunta-alueiden kastelu, kuten myös katujen, jalkakäytävien ja julkisivujen pesu. Kiellot koskevat sekä julkisia tiloja ja alueita että yksityisiä ja taloyhteisöjä.

Kiellettyä on myös uima-altaiden täyttäminen, kokonaan tai osittain. Samalla käyttökieltoon menevät myös yksityiset ja julkiset suihkulähteet, samoin kuin yleiset suihkut.

Autojen peseminen on kielletty muualla kuin pesupaikoilla, joissa on käytössä vedenkierrätysjärjestelmä.

Poliisi valvoo vedenkäyttöä

Fuengirolan paikallispoliisi valvoo jatkossa vedenkäyttöä ja tarvittaessa poliiseilla on oikeus kirjoittaa pykälien rikkojille laissa määritellyt sakot.

Koirien omistajia patistetaan keräämään jätökset

Kaupungin puhtaanapidosta vastaava edustaja Carmen Díaz esitti samassa yhteydessä kaupunkilaisille vetoomuksen, että kaikki toimisivat yhdessä, jotta vedensäästötoimet aiheuttaisivat mahdollisimman vähän hankaluuksia.

- Mainos -

Díaz muistutti myös, että nyt kun katuja ei voida pestä kuten ennen, on erityisen tärkeää, että esimerkiksi koirien omistajat korjaavat lemmikkiensä jätökset, ettei kaupungin hygienia kärsi liikaa.

Alta voit lukea pormestari Ana Mulan julistuksen kokonaisuudessaan:

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *