Matkailu Uutiset

Finnair karsii lentoja, myös Málaga leikkauslistalla

Lentojen kysyntä ei ole elpynyt toiveiden mukaisesti. Siksi Finnair on päättänyt vähentää lentojaan merkittävästi lokakuusta alkaen.

 

 

Aurinkorannikkoa vähennykset koskettavat ikävästi. Lokakuusta alkaen suoria yhteyksiä Helsingin ja Málagan välillä on vain kaksi viikossa. Finnair lentää väliä keskiviikkoisin ja lauantaisin. Toistaiseksi lentoja on ollut vähintään kolme viikossa.

-Toimimme lentojen suhteen kysyntäperusteisesti. Málagan reitille ei ole riittänyt matkustajia kuin kahden viikkovuoron verran, kertoo viestinnän asiantuntija Mari Kanerva Finnairilta.

Finnair ei julkaise reittikohtaisia matkustajamääriä. Sosiaalisessa mediassa on julkaistu paljon kuvia Finnairin koneista, jotka ovat Helsingistä Málagaan lennettäessä täynnä, mutta toiseen suuntaan mennessä tyhjiä. Ilmiö kertonee siitä, että Aurinkorannikolle saapuu täällä pysyvämmin talvensa viettäviä ihmisiä, mutta viikkoturisteja ei juuri lainkaan.

Vuorojen vähentäminen koskee lähes kaikkia Finnairin reittikohteita.

-Toukokuussa julkistetun suunnitelman mukaan lokakuussa oli tarkoitus lentää noin 200 vuoroa päivässä. Nyt päivitetyn liikennesuunnitelman mukaan lentoja jää kalenteriin vain 70-80 päivässä. Normaaliaikana lokakuussa lennämme yli 350 lentoa päivässä, joten pudotus on todella suuri.

Säästötoimet koskettavat muutenkin Espanjaa. Lokakuussa aloitettavaksi suunnitellut Madridin ja Barcelonan vuorot eivät myöskään toteudu, vaan niiden aloittaminen siirtyy odottamaan parempaa aikaa.

Finnair viestii perutuista lennoista suoraan asiakkaille, joilla on varaus kyseisille lennoille ja tarjoaa heille mahdollisuuksien mukaan korvaavan lennon. Asiakkaat voivat myös valita lipun hinnan takaisinmaksun, jos tarjottu lento ei sovi heille.

Mitä pidit jutusta?
+1
138
+1
8
+1
13
+1
16
+1
152
+1
44

Kolumnit

Vesa Uusi-Kilponen

Saanut?

  Itselleni on aina sana saanut, merkinnyt positiivista tapahtumaa. Saanut ison...
Kimmo Sahlman

Solidaarisuutta

  Äärioikeistolainen Vox-puolue on sotajalalla siirtolaisia vastaan. Olen nähnyt myös siirtolaisuuden...

Viikon kysymys

Kumpi voittaa jääkiekon Suomen mestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa