ET-lehti: Sari, 65, elää iloisesti 1 290 euron eläkkeellä Fuengirolassa

Espanjan Aurinkorannikolla elämästään nauttiva suomalaiseläkeläinen avaa rahankäyttöään ET-lehden jutussa.

Kymmenen vuoden ajan Espanjan Aurinkorannikon suomalaiskaupungissa Fuengirolassa viihtynyt Sari Warsell, 65, kertoo avoimesti elämästään ET-lehden haastattelussa.

Jutussa Sari kertoo tykkäävänsä espanjalaisten rennosta meiningistä, kahvilakulttuurista ja iloisista kasvoista.

– Suomalaiset viettävät aikaa ostoskeskuksissa – ei ihme, että he näyttävät synkiltä! eläkeläinen huomauttaa.

Lue myös: Fuengirola – monen suomalaisen kotikaupunki

- Mainos -

”Hoida vain yksi asia päivässä”

Elämänmeno Fuengirolassa kuulostaa rennolta ja tutulta: Sari käy aamuisin ennen aamiaista kävelemässä rannalla, ottaa kuvan auringonnoususta ja nauttii Aurinkorannikon kiireettömästä tunnelmasta.

– En harrasta auringon ottamista tai uimista enkä välitä kuumasta. En siis ole ”ilmastopakolainen”, kuten moni suomalainen täällä.

Pirteä ja elämäniloinen Sari on oppinut jutun mukaan espanjalaisille tavoille. Turhaa  kiirettä ei ole ja vanhaa, hyväksi havaittua sanontaa on syytä noudattaa: hoida vain yksi asia päivässä.

Sari ajaa iltaisin taksilla turvallisuuden takia

Hän nauraakin ET-lehdessä, että siestan takia tulee helposti stressiä, jos yrittää ehtiä samana päivänä moneen paikkaan.

Fiksuna ihmisenä Sari antaa hyvän vinkin: hän liikkuu turvallisuussyistä aina taksilla kotiinsa esimerkiksi iltaisin ravintolasta, vaikka matkaa olisi vain pari kilometriä.

Lue myös: Eläkeläisrouvan perintöasunto annettiin Aurinkorannikon aaseille

Sari maksaa kaksiostaan 620 euroa

Sari avaa avoimesti rahankäyttöään jutussa. Hän tekee yhä osa-aikaisesti töitä, vaikka eläkkeellä onkin ja maksaa veronsa Suomeen.

– Koska olin pitkään toiminimiyrittäjä ja maksoin aika vähän YEL-maksuja, eläkkeeni ei ole suurensuuri. Saan käteen 1 290 euroa.

- Mainos -

– Suomessa eläkkeeni olisi äkkiä käytetty, mutta täällä se riittää ihan mukavaan elämään. Voin käydä ystävien kanssa kahvilla ja syömässä, kampaajalla ja hemmotella itseäni.

Vuokraa Sari maksaa yhden makuuhuoneen kerrostaloasunnosta Paseo Maritimo -rantakadulla 620 euroa kuukaudessa. Vesi ja nettiyhteys sisältyvät vuokraan.

Mukavan ihmisläheisessä ja asiallisessa ET-lehden jutussa Sari kertoo elävänsä säästeliäästi ja tekevänsä esimerkiksi itse usein ruokaa. Silti rahaa jää myös ulkona syömiseen, kahvitteluun ja itsensä hemmotteluunkin.

ET-lehden juttu on julkaistu 30.12.2022.

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...