Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 28.1.2020

 

Megalomaaninen Fugepesis-tapahtuma aloittaa taas Suomen pesissarjan kauden 25.4.2020. Liput ovat juuri tulleet myyntiin, ja niiden hinnat alkavat 15 eurosta.

Aikanaan Aurinkorannikollakin vaikuttaneen suomalaisen hieman kiistellyn mediapersoonan, Herra Janitskinin terveydentila on tiettävästi heikentynyt ilmeisen paljon. Janitskin on viime aikoina kritisoinut kovin sanoin suomalaisen terveydenhoidon nykytilaa.

La Ligan ehkä arvostetuin ja suurinta luottamusta pelaajien, fanien ja seurajohdon piirissä nauttiva Atletico Madridin valmentaja Diego Simeone on saanut poikkeuksellista arvostelua osakseen. Arvostelu johtuu siitä, ettei joukkue ole voittanut neljässä viimeisessä pelissään.

Espanja on ilmoittanut evakuoivansa kansalaisensa Kiinan koronairuksen vuoksi tietyiltä alueilta. Evakuoitavien tarkka määrä vaihtelee, mutta mediassa on puhuttu noin 20 henkilön evakuoinnista.

Espanjassa on julkaistu uusia tilastoja koskien työttömien määrää maassa. Viimeisin tilasto Malagan alueelta kertoo, että alueen työttömyysprosentti on noin 17,8. Työttömiä on näin ollen Malagan alueella yhteensä noin 140.000 ja kasvua vuoden takaiseen tilastoon verrattuna on noin 10.800 työtöntä.

Kommentti: Osanotto niiden espanjalaisten puolesta, jotka ovat oikeasti työttömiä, mutta joukkoon mahtuu myös henkilöitä, joille eivät mitkään työt kelpaa. Sama ilmiö lienee havaittavissa Suomessakin, mutta verrattuna espanjalaiseen mielenlaatuun suomalaiset ovat kyllä huomattavasti ahkerampaa kansaa. Esimerkiksi hankkimalla englannin kielen taidon esimerkiksi Espanjan turistialueilla työllistynee kyllä, mikäli motivaatiota riittää

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
6
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1

Kolumnit

Viikon kysymys

Milloin suunnittelet matkustavasi Espanjaan seuraavan kerran?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa