tiistai, maalis 5, 2024

Espanjan uutiskatsaus 28.11.2019

 

Suomen yksi kuuluisimmista media- ja yleispersoonista, Nacci Tranberg on ilmeisesti siirretty Espanjasta Suomeen. Asiasta on uutisoitu Suomessa laajasti ja mahdollisimman sekavasti, mutta Espanjassa asia ei kiinnosta ketään.

Kommentti: Pakko nostaa Nacille hattua siitä, että verottajalla on Nacille ilmeisesti vaateiden lisäksi myös veronpalautuksia.

Radiofinlandia on päässyt Suomessa otsikoihin Jari Sillanpään haastattelun johdosta.

- Mainos -

Kommentti: Asia siksi mielenkiintoinen, että ilmeisesti juttua on vaadittu oikaistavaksi, koska jotkin tahot eivät ole hyväksyneet väitettä siitä, että Radiofinlandia olisi ainoa suomalainen radiokanava Espanjassa.

Santander tarjoaa jonkinlaista positiivista korkoa talletuksille jos ne voidaan sitoa sen määrittämiin indekseihin. Talletuskoron positiivinen % ei ole enää itsestään selvää Espanjassa eikä Suomessa.

Ilmastonmuutoksesta ja erilaisista erikoisista sääoloista kirjoitetaan nykyään paljon. Aihe herättää usein vahvoja tunteita, mutta esimerkiksi tieto siitä, että Malagan kuluva kuukausi tulee olemaan noin 7 astetta keskiarvoa lämpimämpi, kertonee ilmiön todellisuudesta.

Tällä hetkellä Espanjassa myönnetään uusien asuntojen rakentamislupia noin 50% verrattuna vuoteen 2008, jolloin lupia haettiin eniten.

Espanjalaisten yliopistotutkijoiden mukaan karhujen ruokavalio on pysynyt suhteellisen samanlaisena jopa yli miljoonan vuoden ajan.

Tesla -merkkisiä autoja myytiin Espanjassa vuonna 2018 yhteensä noin 32 miljoonalla eurolla. Pudotusta vuoteen 2017 oli noin 5%.

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

- Mainos -

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä mieltä olet Suomen poliittisista lakoista?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...