Benalmádena Golf – Oppia aloittelijoille, harjoitusta osaaville

 

Voiko olla sellaista golfkenttää, jonka pisin väylä on vain 100m ja lyhin 46m. Yhteismitta kaikille väylille on 655m. Ehkä sellaista ei ihan oikeaksi golfkentäksi voi kutsua, mutta erinomainen harjoitusrata se on.

Kentän omassa markkinoinnissakin käytetään termiä pitch&put course. Lähipeli on se, millä tulos ratkaistaan, tämä kenttä on mielekäs tapa hioa pitcheä ja chippejä.

Lopetusreiän greeni on kivasti paljmujen varjostama.

Yksi tällaisen harjoituskentän hyvistä puolista on se, ettei pelaamiseen tarvitse varata kauheasti aikaa. Yhdeksän reiän lenkin kiertää helposti alle tunnissa. Toki sen voi kiertää useaan otteeseenkin samalla kertaa. Näyttävät maisemat ja mukavat korkeuserot pitävät huolen siitä, ettei kiertämiseen hetkessä kyllästy.

- Mainos -

Jos kentällä ei ole ruuhkaa, harjoittelun tehoa lisää pelaaminen usealla pallolla. Siitä voi tehdä vaikka itselleen leikkisän kisan ykkös- ja kakkospallon välillä. Muutenkin leikkimieliset kisat ovat tämän tyyppisellä kentällä hauskoja. Birdietä syntyy solkenaan ja holarin mahdollisuus on realistinen. Kisassa voi käyttää vaikkapa sellaista pisteytystä, että par antaa yhden, birdie kolme ja holari kuusi pistettä. Haastavuutta kisaan voi lisätä antamalla parin ylittävistä tuloksista miinuspisteitä.

Edullista treeniä

Ihan Valderrama kunnossa Benalmádena golfia ei pidetä. Se on ihan ymmärrettävää, pelaaminen on sen verran halpaa, ettei kenttähenkilökuntaa ja -koneita voi määrättömästi olla. Greenien kaljut kohdat ovat hieman häiritseviä, mutta täällähän ollaan harjoittelemassa.

Benalmádena golfin klubirakennus on näyttävä.

Klubirakennus on jopa yllättävän näyttävä treenikentäksi. Asia selittynee sillä, että klubilla käy golffareiden lisäksi paljon muitakin asiakkaita. Siellä pidetään myös paljon yksityistilaisuuksia, kuten häitä ja muita perhejuhlia. Klubin terassilta on upea näkymä Benalmádenan yli välimerelle.

Vesi vaanii vitosella ja kutosella.

Kuten jo tuli mainittua Benalmádena golfissa pelaaminen ei ole erityisen kallista. Kierros maksaa yleensä 18€ tai koko päivän saa pelata rajattomasti 24€:lla. Näistäkin hinnoista voi saada alennuksia, kun seuraa erilaisia tarjouskampanjoita. Kentälle voi ostaa myös kuukausikortin, jonka hinta vaihtelee 54:stä 75:een euroon. Junioreille on vielä reippaasti edullisempia hintoja.

Klubin välittömässä läheisyydessä on täysimittainen kaksikerroksinen driving range.

Vasta-alkajiakin on ajateltu. Tutustumaan lajin saloihin pääsee pikkurahalla. Kentän yhteydessä on täysimittainen driving range ja muut oleelliset harjoittelualueet.

Kasiväylä on kentän pisin, hurjat 100m alamäkeen.

 

Lisää esittelyjä Aurinkorannikon golfkentistä täältä: https://fuengirola.fi/category/golfkentat/

- Mainos -

Antti Pekkarinen

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...