Espanjan uutiskatsaus 26.11.2019

 

YK:n suuri ilmastokokous alkaa Madridissa joulukuun alussa suunnitelmien mukaan. Paikalle saapunee kohtalaisen suuri joukko eri valtioiden edustajia ja muita virkamiehiä. Kaupungin sekava liikenne saattaa olla em. kokouksen johdosta täysin tukossa.

Kommentti: Vaikka sitä ei ääneen kerrotakaan, pelätään Madridissa täysillä katalaanien mielenosoituksia, jotka veisivät mediahuomion pois em. kokouksesta.

 

- Mainos -

Zlatan Ibrahimovic ei ehkä palaakaan Espanjaan. Viimeisin huhu vie miestä nyt Ruotsiin. Viime viikolla Zlatanin mahdollinen paluu Espanjaan sai suurta huomiota paikallisissa medioissa.

 

Espanjassa korista ammatikseen pelaavan Saara Wahlgrenin kausi on todennäköisesti ohi. Wahlgren ehti pelata aiemman loukkaantumisen jälkeen vain yhden ottelun.

 

Ilmeisesti Antonio Banderas avaa Malagan jouluvalaistuksen kuluvan viikon perjantaina alustavien tietojen mukaan noin klo 18.30.

Kommentti: Banderas on Espanjassa nykyään miltei yhtä tunnettu kuin ”Pizza” Pekkarinen 90-luvun Suomessa…

 

Barcelonan asukkaat ovat kääntyneet jo vuosia sitten kaupunkiin suuntautuvaa turismia vastaan hyvin laajassa mittakaavassa. Suurimpana ongelmana pidetään Airbnb:tä ja Bookingia, jotka välittävät alueella yksityisten henkilöiden omistamia asuntoja turistikäyttöön. Juuri julkaistu tilasto alueelta väittää, että kyseisten firmojen toiminnan johdosta alueen asuntojen myyntihinnat ovat nousseet noin 19% ja vuokrat noin 7% vuosina 2012-2016.

- Mainos -

Kommentti: Hyvä tilasto, mutta käsittääkseni em. firmat toimivat myös esim. Itä-Suomessa, jossa vastaavaa ei ole tapahtunut. Voidaanko näin ollen syyttää absoluuttisesti em. tahoja?

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...